VT Wedding - шаблон joomla Mp3
Mobile menu

Всеукраїнська наукова конференція «Магдебургське право на східному прикордонні Європи. 650 років самоврядування у Кам’янці-Подільському»

20 вересня поточного року у Кам’янці-Подільському у приміщенні ратуші державного історичного музею - заповіднику відбулась Всеукраїнська наукова конференція «Магдебургське право на східному прикордонні Європи. 650 років самоврядування у Кам’янці-Подільському», у якій взяв участь та виступив завідувач відділу українознавства КЗВО «Вінницька академія безперервної освіти» Володимир Лазаренко.

Організаторами проведення конференції були інститут історії України Національної академії наук України, Кам’янець-Подільська міська рада та державний історичний музей-заповідник.

У роботі конференції дистанційно брали участь та виступали представники німецького міста Магдебург.

Роботу наукової конференції розпочали хвилиною мовчання за полеглими героями російсько-української війни 2014-2024 років.

Прозвучало вітання учасникам наукового заходу від міського голови Кам’янця-Подільського Михайла Посітко.

З основною доповіддю «Привілей князів Коріатовичів 1374 року «Відлуння чотирьох століть», виступив старший науковий співробітник відділу історії України середніх віків і раннього нового часу інституту історії України НАН України, доктор історичних наук Дмитро Ващук.

У подальшому відбулись цікаві та змістовні обговорення з проблематики зазначеної вище тематики конференції.

Володимир Лазаренко виступив з темою «Магдебургське право східного Поділля» загострив увагу учасників обговорення на проблемах надання Магдебургського права Вінниці та іншим містам Поділля. Червоною ниткою виступу проходили питання позитивів та недоліків при отриманні Магдебургськог права у містах Поділля, були проаналізовані відповідні історичні події, виокремлено самоврядність як ментальну рису української культури та впровадження сучасної реформи місцевого самоврядування в Україні.

Після завершення виступів та дискусій на конференції її організатори познайомили учасників наукового заходу з історичними та знаковими місцями Кам’янця-Подільського.

Image 1 42Image 1 43IMG 6777

IMG 6778

Підготував: Володимир ЛАЗАРЕНКО