VT Wedding - шаблон joomla Mp3
Mobile menu

Інфомедійна грамотність у науково-педагогічній взаємодії

На базі КЗВО «Вінницька академія безперервної освіти»  реалізовано ще один курс підвищення кваліфікації вчителів української мови та літератури, зарубіжної літератури, мов національних меншин «Інфомедійна грамотність сучасного вчителя-філолога в умовах цифрової освіти», який розроблено з метою виконання комплексної програми «Вивчай та розрізняй: інфомедійна грамотність», ініційованої Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX) та підтримуваної Посольством США в Україні й Міністерством закордонних справ і міжнародного розвитку Великої Британії у партнерстві з МОН України, Міністерством культури та інформаційної політики України та Академією української преси. (офіційний сайт IREX: https://www.irex.org/. Сторінка проєкту «Вивчай та розрізняй» Learn to Discern (L2D): https://www.irex.org/project/learn-discern)

Навчання протягом чотирьох днів – з 01 по 04 липня 2024 року – було спрямоване на розвиток інформаційно-комунікаційної компетентності сучасних учителів словесності і зміцнення їхніх навичок критичного мислення та інформаційної гігієни. Ключові слова курсу: інформаційно-комунікаційні технології, інфомедійна грамотність, медіаосвіта, медіаграмотність, педагог, медіаресурс, електронний ресурс, освітній процес, освітня діяльність.

Розглянули ефективні способи посилення стійкості до дезінформації, маніпуляцій та пропаганди в учнів, методи презентації основних понять медіа- та інформаційної грамотності, які введені у чинні навчальні програми з української мови та літератури, зарубіжної літератури. Обговорено важливі сучасні проблеми інформаційного захисту, безпеки та дотримання академічної доброчесності учасників освітнього процесу (Керівники курсу – Сергій ПОЙДА та Лариса КОВАЛЕНКО).

Покликання на цікаві матеріали курсу та інтернет-ресурси розміщені в курсовому Google Classroom.

FB IMG 1720348086992FB IMG 1720348075726

Підготувала: Лариса КОВАЛЕНКО