VT Wedding - шаблон joomla Mp3
Mobile menu

СЛОВО ПРО ВЧИТЕЛЯ

 День народження Вчителя. Простого вчителя-працелюба, без манірностей, зарозумілості, без найменшого святенництва, лише з рисами аристократичної вихованості та благородним відвертим поглядом. Багато гарних вітальних слів уже виструнчилися напоготові. Але, коли уявляєш перед собою Михайла Васильовича Девдеру, то перше, що хочеться сказати, – це ДЯКУЮ! За любов до справи, якій віддано себе сповна, та славний творчий педагогічний шлях завдовжки в усе життя, по якому тепер іде кілька поколінь українців, закоханих у рідне слово. За вогник, що освітлює дорогу людям, та незламний дух патріота... За десятки науково-методичних публікацій у різних фахових виданнях, книги "Таємниці словесної творчості", "Диктантний алгоритм", навчально-методичні комплекти "Уроки української мови в 5-9 класах – нетрадиційно", "Рідна мова - в школі і вдома", науково-методичний комплект для 5 класу, бо це не просто кращий педагогічний досвід, переданий нам у спадщину, це ціла школа – школа мудрості та професійної майстерності. 

Дякуємо вчителеві-методисту, Відміннику освіти України Михайлу Девдері за перемогу на обласному етапі та вихід у фінал Всеукраїнського конкурсу «Учитель року» у 1996 році. Дякуємо за те, що у співпраці з відділом української мови та літератури, мов національних меншин і зарубіжної літератури КЗВО «Вінницька академія безперервної освіти» допомагає навчати молоде покоління вчителів словесності любити свою справу, удосконалювати професійну майстерність і бути справжніми доньками та синами України.   

Кажуть, колишніх учителів не буває. Навіть, коли вчитель йде на заслужений відпочинок, то його досвід, професійна школа, традиції продовжують працювати. Ото ж потужний колектив загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів села Качківка Ямпільського району Вінницької області, де майже пів століття працював учителем української мови і літератури та директором Михайло Васильович Девдера, продовжує свою роботу. Сучасна школа, як і сто років тому, тримається на вчителеві – творчій гуманній особистості, яка має відмінну фахову підготовку, високі національні переконання та моральні цінності. 

За багато років співпраці та спілкування з учнями й колегами Михайла Девдери зібрали відгуки, які розкривають таємниці його успіху. 

 «Михайло Девдера – це досвідчений педагог і добра людина, креативний, справедливий, енергійний та стриманий». 

 «Доброзичливий, турботливий та уважний у ставленні до учнів. Нам з ним завжди було цікаво та різноманітно, бо він уміє знайти підхід до кожної дитини».

 «Він ставиться до роботи не як до обов'язку, а сприймає її як задоволення».

 «Він уміє коректно порушувати гострі питання, що не обмежує гідність учнів та батьків. Завжди уважно вислухає, тактовно і грамотно розвіє сумніви, заспокоїть, вселить упевненість, дасть розумну і добру пораду». 

«Має авторитет у наших дітей. На уроках любить проводити диспути на різну тематику, завжди цікавиться проблемами учнів».

«На уроках Михайло Васильович вимогливий як до себе, так і до учнів. Його метою завжди було навчити наших дітей вчитися, зацікавити своїм предметом. І ми любили уроки української». 

Якщо знання та цінності, щедро засіяні вчителем у душі дітей, дають паростки доброго, світлого, розумного, вічного, то він заслуговує на найкращі слова подяки. 

Шановний Учителю, прийміть на знак поваги сердечне вітання із Днем народження! Хай здійсниться головне бажання та прийде переможний мир в Україну! Хай теплотою та любов'ю Вас зігрівають рідні та близькі люди. Зичимо Вам здоров'я, бадьорості та багато приводів для того, щоб відчути себе щасливою людиною!

Покликання на статті Михайла Девдери, які спонукають до якісних освітніх змін:

https://zn.ua/ukr/EDUCATION/nush-reforma-chi-lobijuvannja-interesiv-upravlinskoji-vertikali.html 

https://zn.ua/ukr/EDUCATION/shcho-vbivaje-vchitelsku-profesijnu-hotovnist-do-zmin.html

450069569 1002331888564776 8569217511436573602 n450350548 1002331975231434 691003443293523403 n

Підготувала: Лариса КОВАЛЕНКО