VT Wedding - шаблон joomla Mp3
Mobile menu

26 березня 2024 року в онлайн-режимі відбувся обласний науково-практичний семінар вчителів-логопедів, вчителів розвитку мовлення всі типів закладів загальної середньої освіти на тему: «Інновації в логопедичній практиці»

Спікерами семінару були представлені наступні теми:    

  1. Федорець Василь Миколайович, доцент кафедри педагогічних наук, початкової та корекційної освіти КЗВО «Вінницька академія безперервної освіти», кандидат медичних наук. Тема виступу: «Нейрональне осмислення феномену мовлення. Філософський підхід».                                                                                                                        
  2. Король Альона Валеріївна, докторка філософії в галузі спеціальної педагогіки, викладачка Вінницького державного педагогічного університету ім.М.Коцюбинського, керівниця дитячого центру «Логоклуб». Тема виступу: «Логопедичне намисто-тренажер для м'язів артикуляційного апарату».                                                                                    
  3. Швалюк Тетяна Миколаївна, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри логопедії та логопсихології Українського державного університету ім.М.Драгоманова. Тема виступу: «Використання альтернативної, допоміжної комунікації у роботі з дітьми з важкими порушеннями мовлення».                                                                                    
  4. Чередніченко Наталія Володимирівна, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри логопедії та логопсихології Українського державного університету ім.М.Драгоманова. Тема виступу: «Сучасні методики формування навичок мовного аналізу та синтезу у дітей з порушеннями мовленнєвого розвитку».                                                                                
  5. Смаковська Інна Миколаївна, вчитель розвитку мовлення Прибузької спеціальної школи Вінницької обласної Ради, вчитель-методист. Тема виступу: «Використання сенсорної інтерактивної LCD-панелі на заняттях з розвитку мовлення».                              
  6. Котова Людмила Василівна, вчитель-логопед КЗ «Заклад дошкільної освіти №24» Вінницької міської ради, вчитель-методист. Тема виступу: «Використання елементів LEGO-конструювання в роботі вчителя-логопеда».                                 
  7. Кулачко Олена Юріївна, вчитель індивідуальної роботи КЗ «Вінницька спеціальна школа для дітей з порушеннями інтелектуального розвитку» Вінницької міської ради, вчитель-методист. Тема виступу: «Корекція аграматизмів в усному мовленні дітей з ООП. Робота з реченням».

          Спікери семінару у своїх виступах наголосили на необхідності у застосуванні нейроонтогенетичних факторів при діагностиці, мовленнєвій реабілітації та абілітації  важких та ускладнених мовленнєвих патологій; розкрили можливості альтернативної та додаткової комунікації в роботі з немовленнєвими дітьми; ознайомили слухачів із    сучасною ефективною методикою формування навичок фонематичного аналізу з метою подолання та попередження дисграфічних помилок «Письмо без зошита та ручки»; представили ідеї та можливості використання в корекційній роботі з дітьми-логопатами сенсорної інтерактивної  LCD-панелі, LEGO-конструювання, розвивальних ігор та вправ, сучасних технологій та дидактичних засобів.          

зображення viber 2024 04 05 15 48 03 172 

зображення viber 2024 04 05 15 48 25 613

зображення viber 2024 04 05 15 48 45 513

                                                     ПідготувалиНіна Міщенко, Антоніна Стречень