VT Wedding - шаблон joomla Mp3
Mobile menu

Педагогічний форум: "STEM-Tech Mastery: навчання та уроки для майбутніх інженерів та винахідників"

29 березня 2024 року в онлайн-режимі відбувся Педагогічний форум: "STEM-Tech Mastery: навчання та уроки для майбутніх інженерів та винахідників" в межах Всеукраїнського фестивалю «STEM-весна – 2024».

У заході брали участь педагогічні та науково-педагогічні працівники КЗВО «Вінницька академія безперервної освіти», педагогічні працівники закладів загальної середньої освіти, професійної технічної освіти, та зацікавлені педагоги.

З вітальним словом до учасників форуму звернулись Ольга Рябоконь, перший проректор КЗВО «Вінницька академія безперервної освіти».

Спікерами форуму були представлені наступні теми:

  1. Тарасенко Галина Сергіївна, професор кафедри екології, природничих та математичних наук, доктор педагогічних наук, професор, магістр екології, академік Національної академії наук вищої освіти України. Тема виступу: "Stem-підхід у контексті проблеми міжпредметної інтеграції".
  2. Луп’як Дмитро Миколайович, вчитель технологій/трудового навчання, комунального закладу "Вінницький ліцей №23", заслужений вчитель України. Тема виступу: «Міждисциплінарний підхід у реалізації STEM-освіти на уроках трудового навчання та технологій».
  3. Тичук Руслан Борисович, викладач фізики, програмування і алгоритмічні мови, відокремленого структурного підрозділу "Вінницький фаховий коледж Національного університету харчових технологій". Тема виступу: «Міжпредметні зв’язки та елементи СТЕМ-освіти в технічному коледжі».
  4. Мицик Любов Миколаївна, учитель математики, трудового навчання та технологій комунального закладу «Некрасовський ліцей Якушинецької сільської ради Вінницької області» Тема виступу: «Впровадження STEM-уроків з гендерночутливим підходом».
  5. Бузенюк Лілія Григорівна,   вчитель фізики   комунального закладу «Ліцей №2 смт. Стрижавка Вінницького району Вінницької області» Тема виступу: «Презентація авторського робочого зошита Фізика 7 клас НУШ з елементами STEM».
  6. Согур Ірина Борисівна, вчитель фізики комунального закладу "Вінницький ліцей №22". Тема виступу: «Майстер-клас для вчителів природничо-математичного циклу.  “SТEM- технологія — один із шляхів впровадження концепції «Нової української школи» в освітній процес».
  7. Сергєєв Олексій Вікторович, вчитель хімії комунального закладу "Вінницький ліцей №20». Тема виступу: «Організація проєктно-дослідницької діяльності учнів в умовах STEM-орієнтоаваного підходу до навчання».

Спікери форуму у своїх виступах розкрили методологічні та практичні аспекти, щодо об’єднання зусиль освітян на шляху до впровадження STEM-технологій у систему роботи закладів освіти Вінницької області; акцентували увагу на актуальних питаннях організації освітнього процесу та професійного розвитку педагогічних працівників; представили ідеї та можливості для розвитку STEM-освіти в сучасних умовах у роботі з дітьми різних вікових категорій.

1 троаопа

10

12

13

ПідготувалиЛюдмила Дзигаленко, Олена Михайляк