VT Wedding - шаблон joomla Mp3
Mobile menu

Професійна орієнтація в Новій українській школі

Україна є частиною глобального світу, нові тенденції, стрімкий розвиток інновацій та технологій, виникнення нових спеціальностей, нових форм і видів зайнятості, висувають нові вимоги до володіння знаннями, вміннями та навичками. Сьогодні ми бачимо десятки нових професій, які ще 10 років тому не можна було уявити.

Якісна професійна орієнтація неможлива без активної участі загальної середньої освіти, здобувачам освіти необхідно створювати можливості спробувати різні види діяльності.

Усвідомлений вибір професії - важливий крок до успішної особистісної та професійної самореалізації молоді, розвитку майбутньої кар’єри та життєвих пріоритетів. Починати цю роботу необхідно з початкової школи.

18 травня 2023 року на базі КЗВО «Вінницька академія безперервної освіти» пройшов науково-методичний семінар «Професійна орієнтація в Новій українській школі» для керівників закладів загальної середньої освіти Вінницької області.

Мета заходу - інформування закладів загальної середньої освіти щодо отриманих результатів та можливого системного впровадження професійної орієнтації у всіх закладах загальної середньої освіти в Україні, поширення інформації про результати впровадження Всеукраїнського експерименту «Професійна орієнтація в Новій українській школі».

На семінарі виступали: Герасімова О.В., проректор з науково-педагогічної роботи КЗВО «ВАБО», Ковальчук В.І., завідувач відділу управління освітніми закладами, Петренко Ю.І., методист відділу основ безпеки життєдіяльності та охорони праці.

Про реалізацію Всеукраїнського освітнього експерименту у Вінницькій області розповідали: Довговецька Т.М., директор гімназії №5 м.Могилева –Подільського, Сташко І.В., заступник директора з навчально-виховної роботи закладу загальної середньої освіти №4 с. Гайсин, Науменко О.В., директор Махнівського закладу загальної середньої освіти Махнівської сільської ради, Пасічник О.М., заступник директора з навчально-виховної роботи Тульчинського ліцею №2, Романова Г.О., директор Вінницького ліцею №7 ім. Олександра Сухомовського.

Учасники семінару мали можливість ознайомитись з досвідом і гарними практиками експериментальних шкіл області.

В ході роботи семінару відбулось планування наступних кроків з впровадження профорієнтації в школах Вінницької області.

Всі учасники семінару отримали в подарунок від програми «EU4Skills» навчальні посібники, які мають на меті допомогти доповнити навчання у початковій та першому циклі базової школи вивченням світу професій і професійної діяльності людей.

3264785