VT Wedding - шаблон joomla Mp3
Mobile menu

Міжнародні виставки малюнків дітей Вінниччини в Італії

         У серпні 2022 року в Італії відбулась І Міжнародна виставка малюнків дітей Вінниччини «Діти розповідають про війну в Україні». Виставка проходила у 5 містах Італії і була організована культурним центром Сан – Гаетано Падова Асоціація «SOSBambino».

У березні 2023 року в Італії відбулась ІІ Міжнародна виставка малюнків дітей Вінниччини «Моїми очима: українські хлопці і дівчата малюють війну».

Виставки мали великий успіх, про них писали в італійській пресі: «Українські діти розповіли через малюнки історію війни, яка перевернула їхні життя і зруйнувала країну, в якій вони живуть».

У березні цього року на Вінниччину надіслали малюнки і листи італійські діти, які таким чином висловили підтримку українським дітям. Виставка малюнків «Українські друзі: діти Італії з вами!» проходила у Вінницьких ліцеях №3, №12, №33, Жмеринському ліцеї №5, ліцеї Козятинської міської ради, Жежелівському ліцеї Глуховецької ТГ, Немирівському ліцеї №2, Летківському ліцеї Тростянецької селищної ради. Саме учні цих закладів освіти свої малюнки надсилали до Італії. З листами італійських школярів, в яких йшлося про підтримку українського народу у боротьбі за свою незалежність, ознайомились учасники шкільних Євроклубів.

Мистецький талант дітей Вінниччини започаткував дружбу, взаєморозуміння з італійськими школярами. Боротьба за мир – це спільна справа всіх людей на планеті Земля. І кожна дитина може долучитися до цієї святої справи. Окрилені учні Вінниччини знов малюють, щоб розповісти про свої мрії і бажання італійським друзям.

Координатор Міжнародних виставок малюнків дітей у Вінницькій області Ковальчук В.І., завідувачка відділом управління освітніми закладами КЗВО «ВАБО».

05042023gdfjgio