VT Wedding - шаблон joomla Mp3
Mobile menu

Найкращий друг дитини. 2 квітня відзначається Міжнародний день дитячої книги

Книга – це віконце,

через яке діти бачать і пізнають світ і самих себе.

                             В. Сухомлинський

Міжнародний день дитячої книги офіційно почали відзначати з 1967 р. за сприяння Міжнародної ради з дитячої книги – організації, яка сьогодні об’єднує письменників, бібліотекарів, літературознавців та художників із понад 60 країн світу. А святкування цього дня підкреслює величезне значення дитячих письменників та дитячої літератури у справі духовного та інтелектуального розвитку нових поколінь.

Як правило, до Міжнародного дня дитячої книги в багатьох країнах світу приурочують проведення тижня дитячої та юнацької книги. У ці дні відбувається багато пізнавальних заходів, зокрема виставки книг, різноманітні конференції, конкурси та фестивалі, що присвячені найкращим та найпопулярнішим книгам світу. У нашій країні також проводиться Всеукраїнський тиждень дитячого читання, що зазвичай припадає на останній тиждень березня.

Нині вітчизняна дитяча література досить широко та яскраво представлена. Серед сучасних українських авторів, що багато пишуть для дітей – Л. Воронина, В. Рутківський, І. Андрусяк, А. Григорук, О. Гаврош, Д. Матіяш, С. Прудник, О. Ільченко, Д. Чередниченко, О. Лущевська, Н. Сняданко, З. Мензатюк та багато інших, які вивели українську дитячу книжку на високий рівень, тому вибір у маленьких читачів досить різноманітний.

Якісна дитяча література впливає на поглиблене вивчення мистецтва, фольклору, на стимулювання власної творчості дитини, національних поглядів. Вона мандрує поруч із людиною від самого народження. На рівні з природою, доброю піснею, веселою грою її можна сміливо назвати першою сходинкою до пізнання безмежного, чарівного, дивовижного світу – життя.

Zrostay razom iz knyhoiu 678x381