VT Wedding - шаблон joomla Mp3
Mobile menu

Пошли нам, Боже, нових Богунів

Уже традиційно Козацький полк імені Івана Богуна вшановує пам’ять вінницького полковника. От і цього року 18 березня біля пам’ятного знака прославленому полководцю на березі річки Південний Буг, а потім на Європейській площі відбулись урочисті заходи з нагоди чергової річниці оборони Вінниці 11-21 березня 1651 року.

У заходах взяли участь козаки полків ім. І. Богуна та Д. Нечая, громадських організацій «Молода Подільська Січ» та «Братерство», ветерани російсько-української війни 2014 – 2023 років, викладачі та студенти Вінницького педагогічного університету ім. Михайла Коцюбинського, громадськість Вінниччини.

У зазначених  вище заходах взяв участь та виступив завідувач відділу українознавства КЗВО «Вінницька академія безперервної освіти» Володимир Лазаренко, який звернув увагу присутніх на значення діяльності І. Богуна у формуванні козацької еліти, використанні військової звитяги у значну силу для формування української державності. Він наголосив на вчинку Івана Богуна та інших знаних полковників щодо не підписання Переяславських угод 1654 року.

Біля пам’ятного знака у супроводі бандури прозвучали козацькі пісні у виконанні родинного колективу Олександра Коваля, відбулись виступи дітей – членів козацьких товариств «Український гопак» та «Козацькі забави».

Захід завершився виконанням Гімну України учасниками заходу.

На Європейській площі організатори заходів встановили банер «Слава Збройним Силам України!», приготували козацький куліш й узвар, і пригощали ними дітей та всіх бажаючих вінничан.

зображення viber 2023 03 21 10 14 30 556