VT Wedding - шаблон joomla Mp3
Mobile menu

"Люди Свободи" гаранти незалежності

З 10-ого грудня у КВНЗ «Вінницька академія неперервної освіти» розпочала роботу пересувна виставка «Люди Свободи» гаранти незалежності», яку підготовлено Українським інститутом пам’яті.

Шість з половиною тисяч освітяни Вінниччини будуть мати змогу ознайомитись з цією експозицією. Виставка влаштована відповідно до плану заходів з підготовки та відзначення 25-ї річниці незалежності України, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 5 грудня 2016 року № 424-р.

Минуле століття стало часом нашої найактивнішої боротьби за свободу. На зорі віку, в 1900 році, українці вперше висунули політичні вимоги своєї незалежності. Його завершення в 1991 році, увінчалося остаточним її утвердженням.

Разом з тим це століття – час існування на нашій землі двох тоталітарних режимів (комуністичного та нацистського), які стали символом придушення свободи в світовій історії. Незважаючи на їх владну нездоланність, вони зазнали краху. Тому, що зіткнулись із опором тих кого ми сьогодні називаємо Людьми Свободи.

Ці люди дуже різні – поети, політики, музиканти, науковці і художники.

До 25-ої річниці відновлення незалежності України автори розповіли про 26 Людей Свободи, які своєю працею та боротьбою в минулому столітті, зробили її можливою. Останній з них віддав життя, щоб зберегти свободу України вже у ХХ столітті. Тому, що ми готові відстояти свободу. Бо саме Люди Свободи є гарантами незалежності.

Працюватиме пересувна експозиція «Люди Свободи» гаранти незалежності» до 20 грудня.

Шість з половиною тисяч освітяни Вінниччини будуть мати змогу ознайомитись з цією експозицією.

Виставка влаштована відповідно до плану заходів з підготовки та відзначення 25-ї річниці незалежності України, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 5 грудня 2016 року № 424-р.