VT Wedding - шаблон joomla Mp3
Mobile menu

Відбулось засідання круглого столу «Вплив Чорнобиля на долю України»

15 квітня 2021 року на базі КЗВО «Вінницька академія безперервної освіти» у дистанційному режимі в рамках відзначення 35-х роковин трагедії на ЧАЕС відбулося засідання круглого столу «Вплив Чорнобиля на долю України». У роботі взяли участь:

  • Заболотна Наталя Михайлівна, перший заступник Голови обласної державної адміністрації;
  • Бойчук Микола Петрович, голова обласної організації ветеранів та інвалідів «Союз Чорнобиль України»;
  • Арабський Іван Федорович, заступник директора міської організації “Союз Чорнобиль України”;
  • Квят Наталя Валентинівна, заступник директора Департаменту соціальної та молодіжної політики обласної державної адміністрації – начальник управління соціальної підтримки та державних гарантій.

 

Питання наслідків Чорнобильської аварії й досі є актуальним. Політичні, економічні, ментальні та навіть психологічні зміни, що сталися після катастрофи, мають довготривалий вплив на різноманітні аспекти людського життя. Тож Заболотна Наталя Михайлівна, розпочавши роботу круглого столу, наголосила на важливості чіткого розуміння масштабів аварії та формування екологічної свідомості громадян, щоб такої трагедії більше ніколи не сталося. Доповідачі зазначали, що завдяки героїзму і патріотизму ліквідаторів аварії на ЧАЕС вдалося запобігти планетарній ядерній катастрофі.

Із доповідями виступили науково-педагогічні працівники Комунального закладу вищої освіти «Вінницька академія безперервної освіти»:

  • Рябоконь Ольга Володимирівна, кандидат географічних наук, доцент проректор з науково-педагогічної роботи, яка акцентувала увагу на глобальних екологічних аспектах впливу Чорнобильської аварії.
  • Струкевич Олексій Карпович, доктор історичних наук, професор завідувач кафедри філології та гуманітарних наук. Він окреслив економічні й політичні причини Чорнобильської катастрофи, соціально-політичні наслідки для радянської системи. Факти замовчування, відверте блюзнірство партійної верхівки, що проявилося у проведенні першотравневої демонстрації, спонукали до роздумів про незалежність.
  • Усатенко Ігор Андрійович, кандидат історичних наук викладач кафедри філології та гуманітарних наук, який розповів про дослідження науковців щодо впливу Чорнобиля на переосмислення ролі й місця людини й нації у світі; про ментальну катастрофу та зневіру суспільства у правильності напрямку розвитку країни.
  • Федорець Василь Миколайович, кандидат медичних наук доцент кафедри психолого-педагогічної освіти та соціальних наук. Він наголосив на «м’яких» наслідках, які вплинули на здоров’я і життя людей, та глибинних впливах на народ.

Учасниками засідання круглого столу «Вплив Чорнобиля на долю України» також були педагоги закладів загальної середньої освіти міста Вінниці та Вінницької області.

15042021x5.png

15042021x4.png

15042021x3.png

15042021x1

фото чорн 3

фото чорн 5

фото чорн 6