VT Wedding - шаблон joomla Mp3
Mobile menu

15-16 травня 2024 року на базі КЗВО «Вінницька академія безперервної освіти» було проведено навчання за програмою підвищення кваліфікації «Запобігання і протидія гендерно зумовленому, зокрема домашньому, насильству»

15-16 травня 2024 року на базі КЗВО «Вінницька академія безперервної освіти» було проведено навчання за програмою підвищення кваліфікації «Запобігання і протидія гендерно зумовленому, зокрема домашньому, насильству». Захід організований у співпраці академії з Національним тренінговим центром з питань запобігання та протидії домашньому та гендерно зумовленому насильству.

Зазначений Центр створений у рамках реалізації проєкту Вищої школи публічного управління спільно з Національним агентством України з питань державної служби та Національною соціальною сервісною службою України у співпраці з Фондом ООН у галузі народонаселення в Україні (UNFPA). Метою Центру є забезпечення сталого та безперервного процесу підвищення кваліфікації суб’єктів міжвідомчої взаємодії у системі запобігання та протидії гендерно зумовленому насильству.

Захід відбувся в очному форматі.

На важливості розбудови національної системи навчання для фахівців у сфері протидії насильству, необхідності створення цілісного, гнучкого освітнього простору, який сприятиме професійному розвитку і підвищенню кваліфікації державних службовців, посадових осіб місцевого самоврядування наголосила керівник Національного тренінгового центру з питань запобігання та протидії домашньому та гендерно зумовленому насильству, доктор наук з державного управління Наталія Щербак.

З вітальним словом до присутніх звернулася перший проректор Академії з науково-педагогічної роботи, кандидат географічних наук, доцент Ольга Рябоконь. Організаційний супровід заходу здійснювали деканат факультету публічного управління, соціальних та природничих наук і кафедра управління та адміністрування.

Цільовою аудиторією навчання стали представники Вінницької обласної військової адміністрації та уповноважені особи з територіальних громад, які виконують функції координатора з питань запобігання та протидії домашньому насильству.

Щиро вдячні тренерам курсу: Наталі Сергієнко, старшій координаторці програми «Міста і громади вільні від домашнього насильства», яку впроваджує Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA), і Богдану Руденку, тренеру Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні, практичному психологу, фахівцеві у сфері соціальної роботи.

Учасники навчання також мали нагоду ближче познайомитися з «Вінницькою академією безперервної освіти», історією і традиціями закладу, спеціальностями, за якими відбувається підготовка здобувачів вищої освіти, та відвідали Музей освіти Вінниччини, який створений за ініціативи ректора академії, доктора історичних наук, професора Степана Дровозюка. За змістовну й натхненну екскурсію вдячні завідувачу кафедри філології та гуманітарних наук, доктору історичних наук, професору Олексію Струкевичу.

Проведений захід, безперечно, сприяв зміцненню співпраці академії з територіальними громадами Вінницької області з питань запобігання і протидії насильству. Сподіваємось також на подальшу співпрацю з Вищою школою публічного управління!

435781113141615

Підготувала: Тетяна Дрозд