VT Wedding - шаблон joomla Mp3
Mobile menu

5 червня - Всесвітній день охорони навколишнього середовища (World Environment Day)

Всесвітній день охорони навколишнього середовища. Проголошено Генеральною Асамблеєю ООН (А/RES/ 2994 (ХХVІІ) від 15 грудня 1972 р.), відзначається щорічно.

Щороку 5 червня світова громадськість відзначає Всесвітній день навколишнього середовища (World Environment Day).

Головна мета свята – стимулювати активну діяльність світового співтовариства, спрямовану на збереження балансу в природі та навколишньому середовищі.

Охорона навколишнього середовища – система державних і суспільних заходів (технологічних, економічних, адміністративно-правових, просвітницьких, міжнародних), спрямованих на збереження та розвиток природоохоронного руху і природних ресурсів.

Довідково:

Приводом до проведення цієї всесвітньої акції послужило звернення, що надійшло 11 травня 1971 року Генеральному секретареві ООН. Звернення підписали 2200 діячів науки і культури з 23 країн світу. Вони попереджали людство про безпрецедентну небезпеку, що загрожує йому у зв’язку із забрудненням навколишнього середовища. «Або ми покінчимо із забрудненням, або воно покінчить із нами», - так було поставлено питання у цьому зверненні. В 1972 році у Стокгольмі відбулася Всесвітня конференція по захисту навколишнього середовища, на якій були присутні повноважні представники 113 держав світу. Учасники конференції ухвалили рішення щодо щорічного проведення Всесвітнього дня охорони навколишнього середовища 5 червня.

20230605 124302

Підготувала: Козак О.Т.