VT Wedding - шаблон joomla Mp3
Mobile menu

29.05.23 тематичний курс «Впровадження Steam-освіти у викладання природничих дисциплін на засадах екологічної естетики»

     Кафедра екології, природничих та математичних наук впродовж тижня (29.05.23 – 1.06.23) вперше провела тематичний курс «Впровадження Steam-освіти у викладання природничих дисциплін на засадах екологічної естетики». Тема курсу є надзвичайно актуальною для вчителів, оскільки заявлена для аналізу технологія є нині абсолютно затребуваною в контексті трансформаційних орієнтирів сучасної освіти. До роботи були залучені педагоги області, які опікуються викладанням таких предметів, як біологія, екологія, хімія, географія, фізика та астрономія.

     Розробником тематичного курсу стала доктор педагогічних наук, професор Тарасенко Г.С., яка на основі авторських технологій естетико-екологічного виховання учнів розробила програму тематичного курсу і створила відповідний цифровий контент (сайт «Еко-дивосвіт: гуманітарна екологія – педагогам»). Утім практична реалізація тематичного курсу відбулась на основі командної роботи всіх викладачів кафедри. З новими, абсолютно оригінальними лекціями і семінарами перед слухачами виступили: завідувач кафедри професор Мудрак О.В., доценти Поліщук В.М. і Хаєцький Г.С., к.п.н. Шевченко І.М., магістр екології Щерблюк А.Л.

Слухачі з цікавістю опановували креативні підходи до підготовки та проведення steam-уроків, алгоритми використання екологічної естетики в процесі виконання учнями steam-проєктів. Все це допоможе педагогам розвинути в школярів комплексне розуміння наукових проблем, творчо-інженерний підхід до їх розв’язання, креативне мислення на основі здатності дітей до обробки інформації в образах і символах. Особлива увага приділялась інтегрованому застосуванню наукових і художніх методів пізнання природи.

Творчі роботи, виконані вчителями під час тематичного курсу, а також оригінальні виступи на підсумковій конференції переконують у достатній результативності тематичного курсу, який спрямований на підвищення технологічної культури педагогічної праці вчителів природничих дисциплін.

Снимок экрана 2023 06 01 в 12.06.10Снимок экрана 2023 06 01 в 12.10.41Снимок экрана 2023 06 01 в 12.04.31