VT Wedding - шаблон joomla Mp3
Mobile menu

СВЯТО МУЖНІХ І НЕСКОРЕНИХ. 01 жовтня - День захисників і захисниць України

День захисників і захисниць України. Відзначається в Україні згідно з Указом Президента (№ 806/2014 від 14 жовтня 2014 р.) щорічно.

День українського козацтва. Відзначається в Україні згідно з Указом Президента (№ 966/99 від 7 серпня 1999 р.) щорічно.

       Згідно з Указом Президента України «Про внесення змін до деяких указів Президента України» (№ 455/2023 від 28 липня 2023 р.) дати святкування були перенесені з 14 жовтня на 01 жовтня. Зміни були внесені через перехід Православної церкви України та Української греко-католицької церкви на новоюліанський календар.

«Сьогодні ми просимо Бога допомоги у подоланні зла російській агресії. Ви – наші захисники та весь український народ - вже неодноразово довели свою силу духу та самовіддану любов до Батьківщини. Ціна нашої боротьби чимала, але ми не зазіхаємо на чуже і не маємо іншої Богом даної землі, тож усіма силами будемо берегти свою Україну. Ми очистимо нашу землю від окупантів і нехай Покров Божої Матері збереже нас від усякого зла».

Предстоятель автокефальної Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Епіфаній.

День захисників і захисниць – передусім свято тих, завдяки кому ми втримали незалежність, маємо змогу жити своїм щоденним – працювати, творити, виховувати дітей.

Війна формує та гартує українську націю. Своїм героїзмом ми викликаємо повагу і змінюємо світ.

Цієї неділі вперше вся Україна на хвилину зупиниться, щоб мовчанням вшанувати подвиг наших людей, які загинули, захищаючи нашу державу й українців. 9:00. НЕДІЛЯ. 01 ЖОВТНЯ. Центральні площі та вулиці українських міст і сіл. ХВИЛИНА ШАНИ. ХВИЛИНА МОВЧАННЯ.

Кожному і кожній, хто захищає Україну – вічна пам’ять, слава і пошана! Дякуємо за вашу хоробрість і відданість.

Слава Україні!

День захисника 1

Підготувала: Козак О.Т.