VT Wedding - шаблон joomla Mp3
Mobile menu

21 вересня - Міжнародний день миру

Проголошено Генеральною Асамблеєю ООН (А/RES/55/282 від 07 вересня 2001 р.), відзначається щорічно

Мир між народами є найвищою цінністю у світі.

Генеральна Асамблея ООН заявила, що День миру буде відзначатися як день глобального припинення вогню і відмовлення від насильства, запропонувавши всім державам і народам дотримувати припинення воєнних дій протягом цього дня.

День миру в Україні встановлений Указом Президента від 05.02.2002 р. № 100/2002 і відзначається щорічно 21 вересня у Міжнародний день миру. У 1986 р. з ініціативи миротворців відбулася символічна Хода Миру, яка відтоді увійшла в традицію. Сьогодні Хода Миру проводиться більш ніж у ста містах світу. Вона дає людям можливість об’єднатися задля збереження миру. Україна підтримує рішення Генеральної Асамблеї ООН і підтверджує відданість країни ідеалам миру.

Невід’ємною частиною урочистостей є відлуння «Дзвону миру» та хвилина мовчання в пам’ять про тих, хто загинув у військових конфліктах. Дзвін був відлитий з монет, які зібрали діти з 60 країн світу. На ньому є напис: «Нехай буде мир у всьому світі».

Сьогодні мир в Україні не є абстрактне бажання – це усвідомлена мета, адже за мирне існування, за право жити у власній державі триває кривава війна, розв’язана північним сусідом. Мир став, як ніколи, найбільшою цінністю та мрією кожного українця.

Миру вам, українці, у всьому – миру в сім’ях, миру в серцях та миру нашій рідній Україні!

1 2

Підготувала: Козак О.Т.