VT Wedding - шаблон joomla Mp3
Mobile menu

СИМВОЛ НАЦІЇ. 23 серпня - День Державного Прапора України

День Державного Прапора України.  Відзначається в Україні згідно з Указом Президента (№ 987/2004 від 23 серпня 2004 р. зі змінами, внесеними згідно з Указом Президента № 602/2009 від 7 серпня 2009 р.) щорічно.

Наш синьо-жовтий стяг став справжнім символом свободи і гідності Українського народу. Це символ боротьби українців за відновлення власної державності.

Під синьо-жовтими знаменами на фронт Першої світової війни вирушали добровольці Легіону Українських січових стрільців. Під цим прапором формувалися і йшли у бій підрозділи перших українських збройних сил – Армії УНР.

Під синьо-жовтими стягами сто років тому була проголошена українська державність. За неї боролись повстанці Наддніпрянщини, Поділля, Полісся і Волині у 20-х роках XX століття, збройні сили Карпатської України, воїни Української Повстанської Армії.

Як провісник прийдешньої Незалежності український синьо-жовтий стяг замайорів у жовтні 1990 року на наметах та в руках учасників Революції на граніті.

Під час проголошення Акта Незалежності України 24 серпня 1991 року група народних депутатів внесли синьо-жовтий прапор у сесійну залу Верховної Ради. Ця подія стала наріжною в історії українського державного прапора, а внесений до сесійної зали величезний стяг отримав назву Прапора Незалежності. Сьогодні цей прапор як українська національна святиня урочисто зберігається у центральному холі Українського Парламенту.

Нині прапори знову майорять на передовій війни за Незалежність України.

Щиро дякуємо і вклоняємося нашим героїчним воїнам, які під синьо-жовтим прапором протистоять російським агресорам.

Зі святом державного прапора!

Слава Україні!

Героям слава! Прапору честь!

254145896