VT Wedding - шаблон joomla Mp3
Mobile menu

20 червня 2023 року був оприлюднений Наказ Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України, Міністерства освіти і науки України № 424/765

20 червня 2023 року був оприлюднений Наказ Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України, Міністерства освіти і науки України № 424/765.

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України і Міністерство освіти і науки України домовилися розвивати систему екологічної освіти в Україні. Для цього була створена відповідна Міжвідомча робоча група з удосконалення системи екологічної освіти України.

Фахівці Міжвідомчої робочої групи з удосконалення системи екологічної освіти України працюватимуть над:

  • розбудовою якісної системи багаторівневої, інтегрованої та доступної екологічної освіти і просвіти українців;
  • удосконаленням стандартів екологічної освіти;
  • написанням Стратегії розвитку екологічної освіти, просвіти та інформування для сталого розвитку України.

 

Сьогодні екологічна освіта і екологічне виховання, на думку фахівців, мають стати одним із найважливіших пріоритетних напрямів в Україні. Це основа основ, яка закладається ще з дитячого садочка і дозволяє нам будувати сучасну, незалежну, демократичну і європейську Україну. Як свідчить досвід країн ЄС, високий рівень екологічної свідомості та екологічної культури населення сприяє покращенню екологічного стану всіх компонентів довкілля.

Комплексний підхід з екологічної освіти і виховання сприятиме бережному ставленню до компонентів довкілля, закладе основи збалансованого природокористування, розуміння екологічних процесів і джерел порушення природної рівноваги. Як результат – підвищить загальнодержавний рівень екологічної культури.

Вітаємо завідувач кафедри екології, природничих та математичних наук професора Олександра Мудрака з включенням до складу Міжвідомчої робочої групи з удосконалення системи екологічної освіти України. Це результат багаторічної, кропіткої і сумлінної праці! Бажаємо нових звершень на славу Академії!

Склад Міжвідомчої робочої групи з удосконалення системи екологічної освіти України можна переглянути за покликанням.

424n page 0001

Підготували: викладачі кафедри екології, природничих та математичних наук