VT Wedding - шаблон joomla Mp3
Mobile menu

Відбувся ІІ етап XIV Міжнародного конкурсу з українознавства серед учнів 8-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів

Працівники відділу українознавства КЗВО «Вінницька академія безперервної освіти» дякують усім учням Вінниччини, які взяли участь у конкурсі та вітають переможців ІІ етапу XIV Міжнародного конкурсу з українознавства серед учнів 9 класів:

- ІІ місце посіла учениця 9 класу Закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №2 комунальної власності Жмеринської міської об‘єднаної територіальної громади Вінницької області Канцир Катерина Валеріївна  під науковим керівництвом Крикун Катерини Олександрівни;

- ІІІ місце посіла учениця 9 класу Закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №2 комунальної власності Жмеринської міської об‘єднаної територіальної громади Вінницької області Тринчук Анастасія Олегівна під науковим керівництвом Крикун Катерини Олександрівни.

Вітаємо переможницю ІІ етапу XIV Міжнародного конкурсу з українознавства серед учнів 10 класів:

- ІІІ місце посіла  учениця 10 класу Комунального закладу "Гуманітарна гімназія №1 ім. М.І. Пирогова Вінницької міської ради" Зелінська Анастасія Андріївна під науковим керівництвом Костюк Людмили Йосипівни.

Наказ про визначення переможців ІІ етапу XIV Міжнародного конкурсу з українознавства серед учнів 8-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів можна переглянути на сторінці Науково-дослідного інституту українознавства за посиланням: http://ndiu.org.ua/book/2021/konk-nak-2-etap.pdf

Всі переможці Конкурсу та їхні наукові керівники отримають грамоти та подяки, які будуть надіслані на адреси закладів освіти до 01 травня 2021 р.

Голова журі Конкурсу, директор Науково-дослідного інституту українознавства Сергій Наливайко привітав переможців конкурсу:

«Щиро вітаємо переможців ХІV Міжнародного конкурсу з українознавства для учнів 8–11 класів загальноосвітніх навчальних закладів, дякуємо науковим керівникам і директорам закладів освіти України за плекання інтелектуального творчого потенціалу учнівської молоді, формування патріотичних якостей вихованців через долучення до українознавчих наукових проєктів!

Так склалося, що другий рік поспіль Інститут українознавства МОН України змушений проводити Конкурс у дещо незвичному заочному форматі. Це незручно з багатьох причин, проте найперша – проблема об’єктивності в оцінюванні робіт, визначення особистого внеску кожного конкурсанта, міри самостійності його дослідження. Хотілося б вірити, що журі все ж впоралося із цим завданням. Розуміємо, що й дітям з різних куточків України, а також їхнім науковим керівникам хотілося б не лише особисто представити вимогливому журі власні наукові напрацювання, але й взяти участь у додаткових конкурсах, поспілкуватися між собою, обмінятися досвідом, враженнями, зрештою, цієї весняної пори просто прогулятися столицею. Щиро віримо, що наступного року наш традиційний конкурс набуде свого звичного вигляду.

Відзначимо, що цьогорічний конкурс засвідчив високий рівень науково-дослідних робіт конкурсантів та різноплановість тематики: від археологічних розвідок до висвітлення подій російсько-української війни і боротьби з пандемією коронавірусу. Значна кількість досліджень присвячена висвітленню ролі персоналій в національно-культурному відродженні України, збереженню традиційної культури українців, мовно-літературним процесам. Чільне місце в конкурсних роботах посідають проблеми екології та екологічної культури населення України. Актуальними є наукові розвідки учнів, в яких досліджуються історичні процеси, етнокультурні взаємини та проблеми формування національної ідентичності. Особливо важливо, що в пошукових роботах конкурсантів простежується власне авторський доробок і володіння методологією наукового дослідження.

Підводячи підсумки конкурсу, приємно відзначити, що Ви, юні колеги-українознавці, робите впевнені успішні кроки в науці, відкриваєте маловідомі й маловивчені сторінки української історії і культури в сучасному українознавчому дискурсі.

Колектив науковців Науково-дослідного інституту українознавства, члени журі конкурсу бажають Вам міцного здоров’я, нових наукових відкриттів та успіхів у просторі пізнання і творення українського світу! Сподіваємось на подальшу співпрацю та нові зустрічі!»

28092020 1