VT Wedding - шаблон joomla Mp3
Mobile menu

Звіт за результатами обговорення Державного стандарту базової середньої освіти

На сайті МОН оприлюднено детальний звіт про результати громадського обговорення Державного стандарту базової середньої освіти.

Після врахування основних зауважень у Держстандарті:

▪ викладено в іншій редакції мету та ціннісні орієнтири базової середньої освіти;

▪ підсилено аспект національно-патріотичного виховання у змісті документа – його враховано наскрізно в описі компетентнісного потенціалу та обов’язкових результатів в усіх освітніх галузях;

▪у новій редакції викладено зміст мовно-літературної, соціальної та здоровʾязбережувальної, громадянської та історичної освітніх галузей.

Окремо у мовно-літературній освітній галузі розширено поле художньої літератури. Терміни “оригінальна та перекладна література” у тексті документа і його додатках замінено формулюванням “вивчення літератури українською мовою (твори українських і зарубіжних авторів)”.

У громадянській та історичній освітніх галузях доповнено окремі обов’язкові результати навчання учнів з метою увиразнити національний та патріотичний аспект.

До 1 травня всі зацікавлені особи зможуть взяти участь в онлайн-обговоренні доопрацьованого проєкту Стандарту та стратегії його впровадження. Про час проведення таких обговорень буде повідомлено на сайті та у соцмережах МОН.

Після цього Держстандарт обговорить Колегія МОН, а в червні планується розгляд документа на засіданні уряду.

Докладніше: bit.ly/2RHKpGT

93436097 3461361623890391 7700173992841183232 o