VT Wedding - шаблон joomla Mp3
Mobile menu

ІV регіональний фестиваль педагогічної майстерності «LEADFEST»

5 грудня 2019 року за сприяння Департаменту освіти і науки Вінницької обласної державної адміністрації на базі Комунального вищого навчального закладу «Вінницька академія неперервної освіти» відбувся ІV регіональний фестиваль педагогічної майстерності «LEADFEST», в рамках якого пройшов форум учителів природничих дисциплін.

Учасників і гостей заходу привітала заступник директора Департаменту освіти і науки Вінницької обласної державної адміністрації Олена Чорна, наголосивши на важливості сфокусування уваги в Новій українській школі на викладанні точних наук. Олена Афанасіївна подякувала учителям за творчість і відданість професії, адже вони разом зі своїми вихованцями переможно представляють Вінниччину на всеукраїнських та міжнародних конкурсах, а їхні розробки та проєкти стають набутками в різних галузях не тільки нашої країни, але й за її межами.

З теплими словами привітання і подяки за невтомність у творчих пошуках звернулася до присутніх перший проректор з науково-педагогічної роботи КВНЗ «Вінницька академія неперервної освіти» Галина Іваниця, зазначивши, що педагогічна інноватика методистів-кореспондентів і керівників авторських творчих майстерень, які працюють при кафедрах академії, є вагомою складовою новітніх надбань педагогіки, сприяє модернізації системи освіти відповідно до вимог часу. Галина Афанасіївна висловила впевненість, що і цьогорічний регіональний фестиваль педагогічної майстерності «LEADFEST» засвідчить нові педагогічні здобутки.

Креативний простір форуму наповнювали наукова платформа, подіумний інтерактив та перформанс. Наукове підґрунтя новітніх форм та методів викладання природничих дисциплін представили науково-педагогічні працівники Комунального вищого навчального закладу «Вінницька академія неперервної освіти» та Вінницького державного педагогічного університету імені Михайла Коцюбинського:

Олександр Мудрак, завідувач кафедри екології, природничих та математичних наук, доктор сільськогосподарських наук, професор;

Галина Тарасенко, професор кафедри екології, природничих та математичних наук КВНЗ «Вінницька академія неперервної освіти», доктор педагогічних наук, професор;

Тетяна Дабіжук, доцент кафедри хімії та методики навчання хімії, кандидат біологічних наук ВДПУ імені М.Коцюбинського;

Віктор Поліщук, старший викладач кафедри екології, природничих та математичних наук, кандидат географічних наук;

Ілона Шевченко, кандидат педагогічних наук, викладач кафедри екології, природничих та математичних наук;

Володимир Корінний, доцент кафедри географії, кандидат геологічних наук ВДПУ імені М. Коцюбинського;

Катерина Балтремус, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри екології, природничих та математичних наук.

Перформанс, в якому взяли участь досвідчені педагоги області, дав можливість молодим учителям перейняти досвід у таких важливих напрямках, як формування життєвих компетенцій учнів, STEM-навчання, використання інформаційно-комунікативних технологій, впровадження особистісно-орієнтованого підходу до навчання та виховання учнів на уроках природничого циклу. Власний досвід представили:

Козлова Світлана, учитель хімії комунального закладу «Навчально-виховний комплекс: загальноосвітня школа І-ІІІ ст. – гімназія № 6 Вінницької міської ради»;

Людмила Стецюк, учитель біології «Загальноосвітня школа І-ІІІ ст. № 35 Вінницької міської ради»;

Яна Коробкова, учитель географії Хоньковецької середньої загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. Могилів-Подільського району;

Ігор Церковний, учитель біології «Загальноосвітня школа І-ІІІ ст. № 20 Вінницької міської ради»;

Тетяна Сич, учитель хімії ліцею № 7 м. Гайсин.

  Фестивальний марафон «lead-manager» презентував діяльність методистів-кореспондентів та керівників авторських творчих майстерень академії та претендентів на звання методиста-кореспондента. Вчителі, які його проводили, отримали багато вдячних відгуків від слухачів курсів підвищення кваліфікації різних спеціальностей, які були залучені до марафону, адже завдяки широкій тематиці майстер-класів вони мали нагоду отримати практичні поради щодо методики викладання свого предмета.

  Фестиваль завершився нагородженням сертифікатами та грамотами його учасників, а також учасників Міжнародного Форуму «Інноватика в сучасній освіті 2019», переможців та лауреатів ІІ (обласного) туру Всеукраїнського конкурсу на кращий інноваційний урок фізичної культури та урок фізичної культури з елементами футболу. Нагородою «Окрилені творчістю» було відзначено творчу працю та наукові досягнення Корінного Володимира Івановича, доцента кафедри географії, кандидата геологічних наук ВДПУ імені М. Коцюбинського.

  ІV регіональний фестиваль педагогічної майстерності «LEADFEST» підтвердив своє покликання сприяти розвитку творчого потенціалу та поширенню передового педагогічного досвіду освітян області, тож чекаємо натхнених зустрічей наступного року!

IMG 3172

IMG 3352IMG 3196

IMG 3213IMG 3223IMG 3227IMG 3229IMG 3235IMG 3237IMG 3243IMG 3244IMG 3261IMG 3281IMG 3285IMG 3298IMG 3328IMG 3362