VT Wedding - шаблон joomla Mp3
Mobile menu

Заходи з нагоди 6 - річниці Революції Гідності

На виконання обласної програми національно-патріотичного виховання та з нагоди 6-ї річниці Революції Гідності 19 листопада 2019 р. у Вінницькому краєзнавчому музеї за ініціативи відділу українознавства Вінницької академії неперервної освіти відбулася зустріч з вінничанами-учасниками АТО-ООС, волонтерами, письменниками.

У заході взяли участь освітяни області, бібліотекарі міста, студенти вінницьких вузів, учителі української мови та літератури, які проходять курси підвищення кваліфікації у Вінницькій академії неперервної освіти, завідувач відділу українознавства Володимир Лазаренко, методист відділу - Олена Козаченко, керівник Центрального територіального відділу Українського інституту національної пам'яті - Богдан Галайко.

Захід відкрив Володимир Лазаренко, наголошуючи на цінностях Майдану та Революції Гідності, про які ми не маємо права забувати й повинні продовжувати боротьбу за українську мову, землю, культуру, територіальну цілісність та неможливість ціною капітуляції домовлятися про мир з ворогом.

Далі продовжив захід молодий поет, громадський діяч, учасник Революції Гідності, ветеран 93-окремої механізованої бригади "Холодний Яр" Влад Сорд, який розповів причини та мотивацію своєї участі в Революції Гідності та подальшої служби на захисті України в складі 93 бригади. Презентував учасникам заходу гімн 93 бригади, слова до якого написав він сам, а музику відомий композитор Сергій Василюк і виконав цей гімн сучасний рок-гурт"Тінь Сонця".Влад Сорд також презентував свою книгу "Безодня" - збірка історій , привезених автором з війни , побаченої на власні очі й прожитої впродовж чотирьох років у польових окопах.

Продовжила захід учасниця Революції Гідності, волонтер, голова ГО «Мольфар» Юлія Вотчер, яка розповіла проте, як вона потрапила на Майдан, як допомагала пораненим. Неймовірно захоплюючою була її розповідь про поїздку до хлопцв на позиції під Авдіївкою, презентувала документальні хроніки з позицій військових. Основний меседж , який вона намагалася донести всім присутнім – це не можна здавати рідну землю, не можна відступати ні кроку назад, бо ця свята земля скроплена кров’ю наших захисників. Ця її поїздка вже була 83 з початку російсько-української війни.

До заходу долучився керівник Центрального територіального відділу Українського інституту національної пам’яті Богдан Галайко, який презентував нові книги інституту національної пам’яті «Спротив геноциду», «Людяність у нелюдяний час», «Майдан. Мистецтво на барикадах», «Скажи про щасливе життя». Книги, в яких відтворені тогочасні події Майдану, правда про голодомор, спогади людей про ту страшну трагічну сторінку нашої історії, а також про людей, які ризикуючи своїм життя, допомагали деяким селянам вижити в ті страшні дні. Нові видання книг було передано до музею.

Про свою волонтерську діяльність розповіли бібліотекар Тетяна Ковтун та волонтер Тетяна Ковальчук. Сотні сіток, в’язання шкарпеток, збір допомоги, випічка смаколиків – все на фронт, все для перемоги!

Лариса Семенко подякувала всім учасникам заходу за патріотичну й небайдужу позицію кожного з учасників заходу, а всім гостям наголосила на тому, що наш святий обов’язок берегти пам’ять про кожного земляка, що загинув під час Революції Гідності та страшній , підступній , неоголошеній, гібридній російсько-українській війні і вшанувати подвиг всіх учасників Майдану, АТО, ООС.

76247732 2471898486417700 2577087326580637696 o20191119 14252820191119 14173320191119 134230