VT Wedding - шаблон joomla Mp3
Mobile menu

Засідання книжкової лабораторії «Зі сторінок – у життя» 14.03.2019 р.

       14 березня відбулося чергове засідання книжкової лабораторії «Зі сторінок – у життя» у дружньому й затишному колі колег-однодумців. Цього разу доповідачами були представниці прекрасної статі: О.В. Рябоконь, Л.В. Степанова, Г.А. Опаренюк., Н.І.Пилявець.

     Книжку Аманди Ріплі «Розумники» презентувала Степанова Лариса Володимирівна. Аманда Ріплі знайомить читача з іноземними освітніми культурами та змушує читачів під іншим кутом подивитися на вітчизняну школу. Вона описує історії трьох американських підлітків, що поїхали навчатися до Фінляндії, Південної Кореї та Польщі й на власні очі побачили, як воно – здобувати освіту в найсильніших школах світу. Крім того, Аманда Ріплі детально вивчила досвід країн, що лише за кілька років зробили неймовірний злет у якості змісту освіти.

     Книгу Джона Куніоса й Марка Бімана «Моменти еврики» презентувала Опаренюк Галина Андріївна. Ця книга – втілення багаторічних людських сподівань. Настрій, сон, позитивне мислення та навіть поїздки за кордон насправді неабияк впливають на наш розум. Хочеш бути більш креативним ‒побайдикуй годинку-дві, потрібно швидко стати зосередженим – подивись фільм жахів. Неочікувано, чи не так?

       Книгу Пасі Салберга «Фінські уроки. 2.0» представляла Рябоконь Ольга Володимирівна. Книга розповідає, як Фінляндія розпочинала освітню реформу та завдяки чому вона стала однією з найкращих у світі. Як залучити до професії молодь та створити по всій країні школи, де діти навчаються з радістю? Чому кожний учитель підходить до навчального процесу творчо, а директори шкіл та чиновники йому не заважають?

    Наталя Ігорівна Пилявець поділилася враженнями від книги Мігая Чиксентмігаї «Потік. Психологія оптимального досвіду». Автор доробку пропонує концепцію, яка поліпшити якість життя. Вона не надає готових відповідей та універсальних порад, проте дасть уявлення про саме щастя як про оптимальне переживання творчості, радості та реалізації потенціалу.

       Отож, іще одне засідання книжкової лабораторії розкрило перед слухачами захопливий світ сучасної науково-популярної літератури. Наступне засідання відбудеться 21 березня 2019 року. Сподіваємося, що чергове засідання буде не менш цікавим і до нас приєднаються й інші члени нашої лабораторії.

IMG 0976IMG 0978IMG 0986