VT Wedding - шаблон joomla Mp3
Mobile menu

Конкурс «SPELLING BEE»

4 грудня в комунальному вищому навчальному закладі «Вінницька академія неперервної освіти» відбувся обласний етап конкурсу «SpellingBee», де найкращого знавця англійського правопису та граматики було обрано серед понад 60-ти фіналістів міських та районних етапів змагань серед школярів різних вікових категорій.

         Вперше конкурс було проведено минулого року за ініціативи О.В. Герасімової – проректора з науково-педагогічної роботи та міжнародного співробітництва, у рік, об’явлений президентом України «Роком англійської мови». Формат такої роботи надзвичайно сподобався дітям і вчителям, отже було вирішено зробити конкурс традиційним, щорічним. Як і минулого року, відбувалося змагання серед найграмотніших учнів напередодні дня Святого Миколая – свята радощів і подарунків, солодощів і несподіванок.

Учасників конкурсу привітала заступник директора Департаменту освіти та науки Вінницької ОДА Олена Чорна, наголосивши, що знання  англійської мови відкриває дітям більше можливостей для реалізації своїх планів та мрій. Також з вітальним словом до конкурсантів звернувся депутат Вінницької обласної Ради, меценат заходу – Геннадій Вацак, який постійно підтримує талановиту молодь у різних галузях науки, мистецтва та спорту. Особисто прибувши на конкурс, пан Вацак вразив усіх присутніх промовою англійською мовою на гарному професійному рівні. Під час церемонії відкриття обласного етапу конкурсу Геннадій Анатолійович мотивував учнів та всіх присутніх до вивчення іноземної мови, власним прикладом демонструючи необхідність знання, зокрема, англійської: він розповів, що у свій час не приділяв достатньої уваги цьому предмету, а зараз він постійно вдосконалює знання мови, багато працює, знаходить час.

         Конкурсантів також привітали в on-line режимі педагоги з США, Англії та Ізраїлю, побажали перемоги найсильнішому і заохочували до вивчення англійської мови також.

         Сам конкурс відбувся чітко й злагоджено, на сцені всі учасники мали змоги продемонструвати свою майстерність у присутності глядачів, педагогів, лише за номерами, не називаючи прізвищ, школи, населеного пункту. Жодних нарікань ні в кого не було – усе прозоро, чесно.

         Кожна номінація мала своїх переможців. Так, у номінації серед учнів 5-6 класів перше місце посіла Житнікова Софія, учениця 6 класу КЗ «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 4 м.Хмільника», диплом другого ступеня отримала Габрик Іванна, учениця 6 класу ЗОШ І-ІІІ ступенів № 3 м.Калинівки.

         У номінації серед учнів 7-9 класів диплом першого ступеня отримав Цвик Денис, учень 9 класу Тульчинської ЗШ І-ІІІ ступенів № 1 Тульчинського району, другого ступеня – Мандрик Вікторія, учениця 9 класу СЗШ І-ІІІ ступенів № 1 с.Городківка Крижопільського району.

         Серед учнів 10-11 класів найкращими виявилися Вербовенко Данило, учень 11 класу НВК: Гайсинська СЗШ інтернат І-ІІІ ступенів – гімназія Гайсинського району (диплом І ступеня) та Федорова Вероніка, учениця 11 класу Тульчинської ЗШ І-ІІІ ступенів № 2 (диплом ІІ ступеня).

         Переможців було обрано журі за результатами конкурсу. Але на дітей очікували й несподіванки: меценат конкурсу Г.А.Вацак особисто відзначив по одному учаснику в кожній номінації, які були дуже близько до перемоги та вразили його своїми знаннями. Вони теж отримали грошові премії в розмірі 500 грн.

 Переможці ж мали спеціальні нагороди – грошові премії у розмірі 1000 грн. та 800 грн., торти від «Кондитерського дому Вацак», дипломи та спеціальні, традиційні призи від Академії у вигляді бджілок. А всі учасники отримали набір солодощів від «Кондитерського дому Вацак» та дипломи учасників конкурсу. Доброзичлива атмосфера, що панувала в залі, прозорість оцінювання, присутність спостерігачів та вболівальників, а особливо, велика кількість подарунків та призів для всіх учасників змагання створили піднесене відчуття свята, вір у власні сили та прагнення до перемог у майбутньому. Не було жодних сліз чи нарікань, а це свідчить про високий рівень організації та проведення подібного змагання. Г.А.Вацак відзначив високий рівень підготовки учасників та ще раз наголосив на необхідності вивчення іноземних мов, підвищення інтелектуального потенціалу нашої країни та вихованні духу здорової конкуренції у чесному змаганні й постійного прагнення зростання й власного вдосконалення.

       Комунальний вищий навчальний заклад «Вінницька академія неперервної освіти», школярі навчальних закладів області й міста Вінниці, педагоги висловлюють щиру подяку людині, завдяки якій стало можливим проведення конкурсу «SpellingBee», відзначення найкращого знавця англійського правопису й граматики та заохочення учнів до подальшого вивчення іноземних мов і прагнення до перемоги, - Геннадію Анатолійовичу Вацаку. А наш меценат запропонував й подальшу співпрацю з академією у форматі проведення конкурсів та змагань серед учнів на знання іноземних мов.