VT Wedding - шаблон joomla Mp3
Mobile menu

Всеукраїнський круглий стіл з міжнародною участю «Творчість Тараса Шевченка: антиімперські, антиросійські аспекти

8 березня в Києві у приміщенні Національного музею Тараса Шевченка відбулось засідання круглого столу з вищезазначеною тематикою, у якому взяв участь та виступив завідувач відділу українознавства КЗВО «Вінницька академія безперервної освіти» Володимир Лазаренко.

Роботу круглого столу відкрив в.о. директора Науково-дослідного інституту українознавства МОН України. Доктор філософії, професор, Лауреат Державної премії України в галузі науки і техніки Василь Чернець.

Дмитро Стус, генеральний директор Національного музею Тараса Шевченка, кандидат філологічних наук, лауреат Національної премії ім. Тараса Шевченка ознайомив учасників наукового форуму з експозиціями музею присвяченим антиімперським і антиросійським  аспектам творчості Кобзаря, загострив увагу присутніх на сьогоденних актуальних питаннях діяльності музею, просвітницької роботи серед молоді.

Під час заходу були продекламовані твори Т.Шевченка учнями Києво-Печерського ліцею №171 «Лідер» та науковими співробітниками відділу української філології інституту українознавства.

Про сучасність творів Великого Кобзаря дискутували доктор історичних наук, професор, завідувач відділу інформаційного забезпечення та наукових комунікацій НДІУ Анатолій Павко, доктор історичних наук,  професор, завідувачка відділу української етнології  Ольга Казакевич та інші учасники.

У своєму виступі Володимир Лазаренко наголошував на антиімперських та антиросійських аспектах життя та творчості Тараса Шевченка, пробудженні  українців від національної сплячки, їх боротьби за ідеї свободи, єдності, самоврядування  трудівників та встановлення демократичної республіки.

Прозвучала сьогоденна актуальна проблематика творчості поета, як вічного застереження  караючої чистоти його духу, слова для манкуртів різних мастей і квазіполітичних флюгерів та внутрішнього угодовства.

Більш детальну інформацію та світлини можна переглянути за посиланням на блозі відділу українознавства http://ukrayinoznavstvo.blogspot.com/ або на сайті Науково-дослідного інституту українознавства http://ndiu.org.ua/index.php/component/content/article/102-2009-08-31-13-55-49/2838----l-----r

8аоакеоеленлн

IMG 4713

IMG 4740

IMG 4755

IMG 4757

IMG 4708 1