VT Wedding - шаблон joomla Mp3
Mobile menu

3 лютого 2023 року на базі Вінницької академії безперервної освіти проведена вебконференція «Створення ефективного освітнього середовища для успішної реалізації ключових підходів НУШ»

3 лютого 2023 року на базі Вінницької академії безперервної освіти проведена вебконференція «Створення ефективного освітнього середовища для успішної реалізації ключових підходів НУШ» (організатори: доктор педагогічних наук, професор кафедри екології, природничих та математичних наук Тарасенко Г.С. та завідувач відділу початкової освіти Лесіна О.В.). Учасниками конференції стали 75 учителів початкових класів Вінниччини, які проходять навчання за базовою типовою програмою МОН – ІІ цикл початкової освіти (3 клас).

         У ході конференції педагоги обговорили основні підходи до організації сучасного освітнього простору із врахуванням існуючої нормативно-правової бази, а також сучасні критерії оцінювання та вимоги до організації освітнього простору в початковій школі.

       Знаменно, що організатори конференції ознайомили її учасників з найновішими підходами до реформування освіти в Україні. Зокрема, педагоги обговорили ПРОГРАМУ ВЕЛИКОЇ ТРАНСФОРМАЦІЇ «ОСВІТА 4.0: УКРАЇНСЬКИЙ СВІТАНОК» (2022 – 2032 рр.), яка була презентована Міністром освіти і науки України С.М. Шкарлетом на засіданні Уряду 9 грудня 2022 року. Учасники конференції дійшли висновку, що пропонована концепція повністю відповідає духу та змісту глобального бачення розвитку освіти, озвученого на Всесвітньому економічному форумі у 2022 році. У партнерстві з Мінцифрою процес цифровізації у сфері освіти має систематизуватися глобально та індивідуально для кожного учасника освітнього процесу – від створення сучасної цифрової освітньої інфраструктури та інструментів, динамічного розвитку цифрового контенту для освіти та освітян до запуску цифрового освітнього паспорта у смартфоні. Звичайно, освітяни чекають оголошення процедури обговорення презентованої Програми Великої Трансформації «ОСВІТА 4.0: УКРАЇНСЬКИЙ СВІТАНОК» і виражають готовність вносити свої пропозиції щодо удосконалення важливого освітнього проєкту.

1675409539573

зображення viber 2023 02 03 09 51 53 395

1675409539600 1