VT Wedding - шаблон joomla Mp3
Mobile menu

Сергій Шкарлет ознайомився з роботою закладів освіти Вінниччини

У межах робочої поїздки до Вінниччини, Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет відвідав місцевий дитячий садок, ліцей, профтех, а також заклади вищої освіти: Вінницький національний аграрний університет, Вінницький національний технічний університет та Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського.

Міністр ознайомився з матеріально-технічною базою та роботою закладів, оглянув у них укриття, поспілкувався з колективами щодо основних викликів в освіті в умовах воєнного стану.

За словами Сергія Шкарлета, у Вінницькій області спостерігається одна з найкращих ситуацій із класами безпеки. Їх в області – 312.

«Ці класи саме починалися з Вінницького регіону. Сьогодні на території області їх більше, ніж в інших областях. Це той досвід, який в умовах воєнного стану дуже актуальний. Окремо хочу відзначити підготовку до опалювального сезону. Тут область теж у лідерах. Тому хотів би подякувати й очільнику обласної військової адміністрації, міському голові, Державній службі надзвичайних ситуацій і усім причетним за роботу. Десять місяців війни показали, що Україна живе завдяки людям», – сказав Сергій Шкарлет.

Міністр зазначив, що організація навчання, зокрема створення безпечного середовища у закладах освіти області, є зразковою.

«На сьогодні 80% закладів освіти області обладнані укриттями. Це набагато більше, ніж в цілому по країні, де цей показник складає майже 70%», – наголосив Сергій Шкарлет.

Також під час робочого візиту Міністр з ректорами провели нараду, де обговорили підсумки вступної кампанії, освітній процес в умовах воєнного стану, інновації в освітній діяльності, впровадження дуальної освіти, переведення окремих категорій студентів на навчання за держбюджет, роботу релокованих ЗВО та підготовку до вступної кампанії у 2023 році.

До закладів вищої та фахової передвищої освіти Вінницької області було подано майже 49 тис. заяв. Це шосте місце у рейтингу після міста Київ, Львівської, Харківської, Дніпропетровської та Одеської областей.

За підсумками вступної кампанії 2022 року зараховано на перший курс до:

  • закладів вищої освіти – 11 118 студентів, що майже вдвічі більше за минулорічний показник;
  • закладів фахової передвищої освіти – 4 677.

Нині у закладах вищої та фахової передвищої освіти навчається 656 студентів з-поміж ВПО.

8 закладів фахової передвищої та вищої освіти, релокованих на Вінниччину, забезпечені необхідними умовами для навчання. Це дає можливість студентам і курсантам навіть під час військової агресії рф продовжувати здобувати освіту.

Джерело

639b075fe9ad9068912398

639b066dbacb1263283157