VT Wedding - шаблон joomla Mp3
Mobile menu

Захищати та перемагати. 6 грудня - День Збройних сил України

ДЕНЬ ЗБРОЙНИХ СИЛ УКРАЇНИ був встановлений постановою Верховної Ради України в 1993 році. Це свято відзначається щорічно 6 грудня – в день ухвалення в 1991 році закону України «Про Збройні сили України».

Збройні сили України – це військове формування, на яке відповідно до Конституції України покладається оборона України, захист її суверенітету, територіальної цілісності і недоторканності. Збройні сили України забезпечують стримування збройної агресії проти України та відсіч їй, охорону повітряного простору держави та підводного простору в межах територіального моря України.

Верховним Головнокомандувачем Збройних сил України є Президент. Безпосереднє керівництво Збройними силами України в мирний та воєнний час здійснює Головнокомандувач Збройних сил України.

Міністерство оборони України, в підпорядкуванні якого перебувають Збройні сили України, бере участь у реалізації державної політики з питань оборони і військового будівництва, координує діяльність державних органів та органів місцевого самоврядування з підготовки держави до оборони, аналізує воєнно-політичну обстановку, визначає рівень воєнної загрози національній безпеці України, забезпечує функціонування Збройних сил і їхню готовність до виконання покладених на них функцій і завдань тощо.

 

56789

684