VT Wedding - шаблон joomla Mp3
Mobile menu

Семінар "Хмарні технології в освіті" для працівників закладів ППО

12-13 жовтня комунальний вищий навчальний заклад «Вінницька академія неперервної освіти» щиро вітав учасників Всеукраїнського семінару-тренінгу «Хмарні сервіси в освіті» для працівників закладів післядипломної педагогічної освіти. Присутніх вітали проректори академії Галина Іваниця та Олег Білик. 
 
На пленарному засіданні учасники мали можливість познайомитись із Дорожньою картою впровадження хмарних сервісів у освіті. Світлана Литвинова, керівник проекту, завідувач відділу технологій відкритого навчального середовища інституту інформаційних технологій і засобів навчання НАПН України розповіла про особливості реалізації проекту у закладах ППО України, висвітлила можливості, які надає використання таких сервісів у навчальних закладах. Наталя Гущина, керівник відділу та Ольга Коршунова, співробітник відділу неформальної та інформальної освіти дорослих Інституту модернізації змісту освіти познайомила учасників семінару із проектами, які реалізуються у цьому підрозділі, представили розроблені інтернет-ресурси.
Проректор академії Галина Іваниця представила проект модернізації методичної служби області через реалізацію хмарно-кластерної моделі, що органічно  доповнюється проектом створення професійних спільнот педагогів, про який розповів зав. відділом дистанційного навчання Сергій Пойда.
 
У другій половині дня 12 жовтня завідувач лабораторії інформаційно-комунікаційних технологій фізико-математичної гімназії №17 Вінницької міської ради Юрій Пасіхов представив учасникам семінару напрацювання лабораторії. Тези доповідача щодо хмарних технологій та викладання сучасного курсу інформатики викликали жваву дискусію, яка переросла у неформальне спілкування.
 
Виступ можна переглянути за посиланням: http://193.243.159.108/presentation/e30de8fdbd3f2502c1d3f32cf7288b3caecc93ee-1476269713912/video/webcams.webm 
 
Робота на семінарі 13 жовтня була реалізована у вигляді тренінгу, який проводився учителями-експертами Microsoft Світланою Литвиновою. Іваном Стромилом та Сергієм Пойдою. У процесі навчання учасники тренінгу познайомились із технологією проведення тренінгу за програмою Intel «Навчання для майбутнього» із використанням у якості технологічної бази додатків Microsoft Office 365. Зокрема, було продемонстровано можливість проведення спільної роботи та педради у OneNote, представлення результатів дослідження у Sway, спілкування та колективна робота у Yammer.
До роботи у семінарі підключались учителі Гуманітарної гімназії №1 Вінницької міської ради. Педагоги продемонстрували гарний рівень володіння інформаційними технологіями, активно приймали участь у обговоренні, парній та груповій роботі, пропонували нові ідеї.
 
Оргкомітет семінару висловлює щиру вдячність колективу фізико-математичної гімназії №17 Вінницької міської ради та особисто директору Валентині Нестюк, заступнику директора Юрію Пасіхову а також директору виробничо-торгівельної фірми «Арго» Владиславу Гребінському за допомогу у організації та проведенні заходу.
 
P1040052P1030965