VT Wedding - шаблон joomla Mp3
Mobile menu

"Школа у воєнний час. Виклики та реагування"

Завершилась навчальна частина проекту, ініційованого та впровадженого в Україні громадською організацією «Центр Інноваційної освіти Про.Світ». Організація об'єднала експертів освітньої галузі для підсилення спроможності освітян та освітніх інституцій втілювати зміни та стало розвиватись заради розвитку людського потенціалу в суспільстві. Результатом участі у проекті є програма 30-годинного курсу підвищення кваліфікації для керівників закладів загальної середньої освіти «Автономія закладу освіти: виклики та перспективи».

Даний тематичний курс запропонований академією серед інших для підвищення кваліфікації у 2023 році. Авторами-укладачами та викладачами-тренерами курсу є доцент Семко Майя Іванівна, кандидат педагогічних наук та доцент Києнко-Романюк Леся Анатоліївна, кандидат педагогічних наук. Саме вони представляли КВНЗ «Вінницька академія безперервної освіти» у всеукраїнському проєкті.

24-25 вересня у м. Львів відбувся Освітній форум «Сьогодні для майбутнього. Школа у воєнний час» та вручення сертифікатів учасникам проекту, які виконали навчальну програму – підготували програму курсу підвищення кваліфікації.

Форум став простором для обміну досвідом, рефлексії та пошуку нових інструментів для впровадження управління школою в час кризи. До панельних дискусій та обговорень були залучені, окрім учасників проєкту, директори, вчителі, керівники відділів освіти, психологи, соціальні педагоги, Центри професійного розвитку, та всі, хто працює і цікавиться сферою загальної середньої освіти. Говорили про те, якою є зараз і якою ми хочемо бачити школу майбутнього.

За участі експертів, представників законодавчої та виконавчої гілки влади розглядали як зараз працює реформа НУШ, ділилися досвідом управління освітнім закладом під час війни та обговорювали інструменти для психологічної безпеки учителів та учнів.

2022 09 24 20 51 26 469