VT Wedding - шаблон joomla Mp3
Mobile menu

Сьогодні, 27 вересня 2022 року, відбулася щорічна «Вереснева феєрія дошкілля Вінниччини»

27 вересня 2022 року Комунальний заклад вищої освіти «Вінницька академія безперервної освіти» гостинно зустрічав своїх хороших друзів – працівників закладів дошкільної освіти, щоб разом відзначити Всеукраїнський день дошкілля.

Із вітальним словом до колег звернулася Галина Колосінськаметодист відділу дошкільної освіти КЗВО «Вінницька академія безперервної освіти», побажавши цікавої плідної роботи. Маленький вихованець ЗДО № 39 Вінницької міської ради Тимофій Вознюк виступив із патріотичним пісенним відеопривітанням.

1феєрія27092022 

Вереснева феєрія дошкілля Вінниччини стала вже нашою доброю традицією. Це свято було започатковано Іваницею Галиною Афанасіївною. Світлій, добрій пам’яті про неї присвятила свій виступ Галина Тарасенко, професор кафедри екології, природничих та математичних наук КЗВО «Вінницька академія безперервної освіти», доктор педагогічних наук, професор. Галина Сергіївна згадувала, якою працьовитою, сповненою творчого запалу, людяною і скромною була наша колега. Кожен мав свій вектор стосунків з нею, але всі переконувалися, що у своєму житті вона завжди керувалася правилом: «Дивись не забудь: людиною будь!». Іваниця Г.А. була науковицею, дослідницею, креативною натхненницею учителів та вихователів, активною учасницею провідних освітянських форумів. Важливою площиною її діяльності було невтомне підручникотворення. Її підручники, посібники, творчі зошити – це багата спадщина для сучасних і майбутніх учителів. Вона глибоко розуміла суб’єкт дисципліни, мала надзвичайну здатність до емпатії, ідентифікації, бачила світ очима дитини. Галина Афанасіївна упроваджувала ідею дитиноцентризму ще задовго до того, як розпочалася реформа Нової української школи. Новаторські ідеї Іваниці Г.А. стали вагомим вкладом у розвиток дошкілля, вона була провідцем інтеграції різних видів діяльності як методу формування готовності дитини до школи, аби «місточок переходу до шкільного життя був гладенький». Зоря Галини Афанасіївни, що сяяла на випередження часу, не згасла, вона тільки набирає силу світла, бо його джерелом була любов – до дітей, колег, до справи свого життя.

2феєрія27092022

3феєрія27092022

4феєрія27092022

До учасників зустрічі звернулася Ольга Рябоконь, проректор з науково-педагогічної роботи КЗВО «Вінницька академія безперервної освіти», кандидат географічних наук, доцент. Ольга Володимирівна наголосила, що працівники закладів дошкільної освіти завжди, попри найважчі обставини, поруч зі своїми вихованцями; вони самовіддано працюють задля навчання, виховання і захисту маленьких українців. Побажала колегам, щоб усі їхні задуми і мрії обов’язково здійснилися, і додала: «Ми впораємося з усіма викликами. Ми разом, і це – головне!».

7феєрія27092022ряб

У другій частині заходу кожен учасник міг відвідати різні тематичні секції:

  • «Болдеринг як засіб зміцнення здоров’я дітей дошкільного віку», спікер – Дарина Ковальчук, вихователь-методист ЗДО № 35 Вінницької міської ради;
  • «Медіаграмотність і критичне мислення в закладі дошкільної освіти», спікер – Лариса Гаріпова, директор ЗДО № 6 Вінницької міської ради;
  • «Використання лепбука в освітньому процесі закладу дошкільної освіти», спікер – Тетяна Мантак, завідувач відділу дошкільної освіти КЗВО «Вінницька академія безперервної освіти»;
  • «Вчимося ставити запитання», спікер – Галина Колосінська, методист відділу дошкільної освіти КЗВО «Вінницька академія безперервної освіти»;
  • «Ключові уміння ХХІ століття», спікер – Ольга Рябоконь, проректор з науково-педагогічної роботи КЗВО «Вінницька академія безперервної освіти», кандидат географічних наук, доцент.

5феєрія27092022

6феєрія27092022

зображення viber 2022 09 27 16 41 17 849

8феєрія27092022

10феєрія27092022

13феєрія27092022

14феєрія27092022

Дякуємо усім за співпрацю, підтримку. Чекатимемо на нові зустрічі! Вони неодмінно будуть! Як неодмінно будуть перемога й мир!