VT Wedding - шаблон joomla Mp3
Mobile menu

IV етап ХІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу серед учнівської та студентської молоді імені Т.Г. Шевченка

Тарас... Просторо в цьому

імені. У ньому вся історія

наша, все наше буття…

05 лютого 2022 року у Вінницькій області було проведено IV етап ХІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу серед учнівської та студентської молоді імені Т.Г. Шевченка.

Цей конкурс проводиться з метою вшанування творчої спадщини видатного сина українського народу Тараса Григоровича Шевченка, виявлення творчо обдарованої учнівської молоді, майбутньої плеяди літературних митців, розвиток їх творчого потенціалу, виховання у молодого покоління українців поваги до мови і традицій свого народу, підвищення рівня мовної освіти в Україні та за її межами. Учасники конкурсу мають можливість перевірити свої знання й сили, відчути власну причетність до великої когорти шанувальників творчості Кобзаря.

Конкурсантів та конкурсанток фінального етапу привітав міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет: «…Сьогодні учасники фінального етапу будуть розвивати слово й думку через сучасне розуміння Шевченкових творів, осягати буття й генерувати ідеї.

Вірю, що конкурс відкриє можливості для обдарованої молоді, яка розкриє себе за допомогою художнього слова, світогляду та філософії творчості Тараса Шевченка. 

Бажаю учасникам і учасницям фінального етапу ХІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка успіхів, а також творчих і цікавих завдань. Нехай у чесній боротьбі переможуть найсильніші».

Учасників й учасниць фінального етапу Конкурсу привітав уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь і зазначив «…що цьогорічні завдання спонукатимуть до глибинних розмислів, які утверджуватимуть сучасну молодь у важливості Шевченкового слова, що є вмістилищем понадчасових духовних та естетичних цінностей... Мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка має статус міжнародного. Це змагання об’єднує учасників з усього світу, сприяючи консолідації духовних інтенцій, утвердженню ідентичності в координатах поетової етики…Шевченкова мудрість понад часом, а Шевченків етос потребує свого щоденного осмислення й долучення до нашого життєсвіту.

Зичу всім успіхів! Нехай переможуть ті, хто впродовж багатьох років відкривають для себе творчість Тараса Шевченка як скарбницю мудрості й джерело духу!»

Щирі й теплі вітання та слова підтримки прозвучали від організаторів свята, які прийшли порадіти за переможців обласного етапу конкурсу імені Тараса Шевченка та надихнути учасників на ще більші звершення та перемогу в ІV етапі – Курінної Ліни Вікторівни, головного спеціаліста відділу загальної середньої та дошкільної освіти Департаменту освіти і науки Вінницької облдержадміністрації, та Кущ Ольги Петрівни, доцента кафедри філології та гуманітарних наук, кандидат філологічних наук, доцент Вінницької академії безперервної освіти, голови журі ІІІ етапу конкурсу.

Приємно відзначити, що саме цей конкурс дає можливість здійснити несподіване відкриття під час виконання завдань, щоб Шевченкове слово стало поштовхом до самопізнання та руху вперед!

зображення viber 2022 02 05 12 44 36 922

зображення viber 2022 02 05 12 46 07 898