VT Wedding - шаблон joomla Mp3
Mobile menu

(НЕ) конференція у Жмеринці (30.08.2021)

БарбекюФест та телеміст з локаціями у різних куточках міста: педагогічна НЕконференція у Жмеринці

Про здобутки та досягнення, плани на майбутнє, вектори розвитку та інноваційне викладання говорили 30 серпня на головній події року для освітян Жмеринської громади – серпневій педагогічній НЕконференції. А ще педагоги працювали на 15 цікавих локаціях у різних куточках міста, через телеміст заслухали звіт начальника управління освіти та дегустували смачні страви на справжньому Барбекю Фесті.

Провели педагогічну НЕконференцію на базі школи №1. Цьогоріч на захід завітали освітяни з кожного освітнього закладу усієї Жмеринської міської територіальної громади.

Перед початком роботи усі учасники НЕконференції пройшли онлайн реєстрацію, а потім смакували каву та спілкувалися з колегами у дружній невимушеній атмосфері.

Основна сесія проходила у школі №1, а інші локації долучилися до НЕконференції онлайн через телеміст з різних освітніх закладів міста.

Цього дня привітати педагогічну спільноту з початком нового навчального року завітали міський голова Анатолій Кушнір та заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів Ольга Боровська.

На педагогічній НЕконференції за високий професіоналізм дякували педагогам, які вирішили піти на заслужений відпочинок, а також вітали молодих фахівців, які працюватимуть в освітніх закладах громади.

Випускників 2021 року, які отримали найкращі результати під час проходження Зовнішнього незалежного оцінювання, нагородили грошовими винагородами. Хтось завітав забрати винагороду особисто, а винагороди інших отримали директори шкіл.

Почесною грамотою від виконавчого комітету Жмеринської міської ради з нагоди ювілейного дня народження нагородили директора Опорного ЗЗСО І-ІІІ ст. №5.

Основні акценти 2020-2021 навчального року

Про акценти та цікаві факти в освітній галузі за 2020-2021 навчальний рік, а також про перспективи розвитку освіти Жмеринської міської територіальної громади розповіла начальник управління освіти Аліна Твердохліб.

В пріоритеті освітян на 2021-2022 навчальний рік – якісна та доступна освіта

«У 2020-2021 навчальному році ми відкрили перший у Вінницькій області Центр професійного розвитку педагогічних працівників. Для здійснення підвезень до Опорного ЗЗСО №6 за рахунок державної субвенції шляхом співфінансування придбали перший шкільний автобус. Цьогоріч заклади освіти міста отримали фінансову автономію та використовують програму міжнародного зразка для автоматизації процесів обліку та управління ISpro. В березні ми відкрили сучасну ресурсну кімнату для дітей з особливими потребами в Опорному ЗЗСО№5, а в серпні подібну кімнату відкрили у школі №1. В рамках державної програми «Велике будівництво» завершили будівництво 2-го корпусу ЗДО №7 «Ромашка». 1 млн. 330 тис. грн. ми витратили на закупівлю комп’ютерного та мультимедійного обладнання, пристосувань для навчальних кабінетів. 6 педагогів машого міста успішно пройшли всі етапи сертифікації та отримали 20% щомісячної доплати до посадового окладу. У нас вперше провели фінансовий аудит ефективності використання коштів субвенції з державного бюджету місцевому бюджету на підтримку осіб з особливими освітніми потребами. А ще за цей навчальний рік освітями громади освоїли нові технології управління та навчання, як звичайного, так і дистанційного», – акцентувала Аліна Твердохліб.

Обмін досвітом на локаціях

Надалі учасники НЕконференції продовжили роботу професійними спільнотами на локаціях у школі №1.

Заступник директора інституту педагогіки Національної Академії Педагогічних Наук України Тетяна Засєкіна розповіла директорам освітніх закладів та педагогам природничих наук про Інтеграцію в шкільній природничій освіті.

Про нові методи навчання «нових» дітей говорили представники дошкілля з методистом відділу дошкільної освіти КЗВО «Вінницька академія безперервної освіти» Галиною Колосінською, а ще навчалися інтегрувати інформаційно-комунікаційні технології в освітній процес з завідувачем відділу координації методичної роботи КЗВО «Вінницька академія безперервної освіти» Юлією Конфедрат.

Вчитель початкових класів школи №1 Світлана Ододюк розповіла педагогам про оцінювання досягнень здобувачів освіти 1-4 класів Нової Української Школи та методику проведення та проходження сертифікації вчителями початкової ланки.

Різноманітні смаколики на спражньому БарбекюФесті

Люля-кебаб, різноманітні види шашлику, теплі ковбаски, лаваш, фрукти, овочі та напої на будь-який смак куштували учасники педагогічної НЕконференції по закінченню лекцій на справжньому Барбекю Фесті, а також ділилися враженнями від заходу та фотографувалися на згадку.

o 1fec5dr9h14rblbu1g2ikav4hoic

o 1fec5pq59goj3bg1bj61ojf1vla17a

o 1fec562hqi4419o6sfho11ci3e

неконф300820214

неконф300820213

неконф300820211

неконф300820212

неконф300820215

Джерело