VT Wedding - шаблон joomla Mp3
Mobile menu

VІ Всеукраїнський фестиваль педагогічних ідей «Мій особистісно орієнтований урок»

VІ Всеукраїнський фестиваль педагогічних ідей

«Мій особистісно орієнтований урок»

у КВНЗ «Вінницька академія неперервної освіти»

5 жовтня 2016 року

 

Загальне фото учасників Фестивалю

DSC06314

Всеукраїнський фестиваль педагогічних ідей було проведено з ініціативи Інституту педагогіки НАПН України за підтримки Міністерства освіти і науки України, видавництва «Мандрівець», «Ранок» та творчого об’єднання «Соняшник».

На фестивалі були представники з 16 областей України та міста Києва. Загальна кількість учасників – 268 осіб.  З Вінницької області учасниками стали 68 педагогів. З них докторів наук, професорів – 8; кандидатів наук – 16; методичних працівників – 84; директорів шкіл, заступників – 10; учителів 130; викладачів -10; представників видавництв-15 та ін.

«Люди, які читають книги, завжди будуть керувати тими, хто дивиться телевізор» – ця крилата фраза стала лейтмотивом  роботи Фестивалю. Нацією, яка не читає, легше керувати. Тому можна  дискутувати з приводу того, чому у нас кілька останніх поколінь –  нечитаючі, –  наголосила президент Львівського Центру дослідження літератури для дітей та юнацтва Уляна Баран. – Фактично завдяки Інтернету ми повернулися в еру тексу. І нинішні діти почали читати, але не так глибоко і свідомо, як нам того хочеться. Вони змушені читати, інша справа, яка якість такого читання? Тому завдання №1 навчити дітей читати глибоко, свідомо, з картинкою. Як це зробити? Треба захопити їх емоцією. У першому реченні, першому абзаці має бути емоція і вільний простір для уяви».

Авторитети у сфері читання порівнювали сучасного читача з пацієнтом, якого треба лікувати якісними ліками-книгами. На щастя, за їхніми словами, українська література має високий потенціал, багата на різножанрові книги, що дозволяє виховати сильного читача.

За результатами фестивалю напрацьовані пропозиції педагоги виклали у зверненні до профільного міністерства.

Учасники Фестивалю були не просто слухачами, але й активними творцями цього заходу.

Тож, натхненні новими ідеями та методами інновацій в освіті, педагоги повернулися додому, щоб упровадити в практику дієві меседжі.

Про Фестиваль пишуть:

«Наш Фестиваль - це єднання Науки і Практики, Розуму й Серця, це пошуки й знахідки, відкриття, знайомства, спілкування, неперевершене відчуття єдності й взаєморозуміння..»  (Facebook. Ольга Криворотенко, учитель учитель української мови та літератури Ганнівського НВК Верхньодніпровського району Дніпропетровської області)

«Ми прописуємо нові акценти, виховуємо в учнів загальнолюдські цінності та найкращі почуття: любов до життя, любов до сім'ї, до природи, до друзів, і на основі цього плекаємо любов до України та світу, любов та повагу до української як єдиної державної мови. Акценти потрібно розставити інакше, бо ми не хочемо більше виховувати колективний гвинтик, а шукаємо особистості, лідерів, щасливих і успішних громадян України, які вміють вести фахові діалоги з усім світом». (FacebookАнтоніна Сергієнко,  завідувач кафедри гуманітарної освіти Дніпропетровського ОІППО).

Світлини Фестивалю можна побачити за посиланням: 

https://drive.google.com/drive/folders/0B8ZM_0oyYmmaV0IwQjZDY3NMdTg?usp=sharing