VT Wedding - шаблон joomla Mp3
Mobile menu

Адаптивний карантин: нові правила роботи

МОН оприлюднило рекомендації щодо особливостей роботи закладів освіти під час адаптивного карантину.

Що очікувати - читайте у статті Методичні рекомендації МОН щодо запобігання поширенню Covid-19 та запровадження нових протиепідемічних заходів

Рекомендації МОЗ щодо організації протиепідемічних заходів в закладі освіти

МОН оприлюднило рекомендації для закладів загальної середньої освіти. У документі роз’яснено особливості роботи шкіл під час адаптивного карантину з 24 лютого.

Рекомендації розробили з огляду на те, що з 24 лютого до 30 квітня 2021 року на всій території України запроваджено адаптивний карантин.

Залежно від епідемічної ситуації, на території України в цілому або на території окремих регіонів встановлюється "зелений", "жовтий", "помаранчевий" або "червоний" рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19, кожен з яких має чіткі обмеження та критерії визначення.

Відповідно до "жовтого" рівня, з 24 лютого на території України забороняється: 

відвідувати заклади освіти здобувачами освіти у разі, якщо на самоізоляції через контакт з пацієнтом з підтвердженим COVID-19 перебуває більш як 50% здобувачів освіти та персоналу закладу;

проводити в закладах освіти масові заходи за участю здобувачів освіти з більш ніж однієї групи та за присутності глядачів;

проводити масові заходи за участю більше однієї особи на 4 кв. м. площі будівлі або території (якщо захід проводиться на відкритому повітрі) або наповненістю залів понад 50% місць у кожному окремому залі.

Однак, у разі встановлення на території регіону "червоного" рівня забороняється відвідувати заклади освіти, крім дитсадків, спеціальних закладів освіти та учнів 1-4 класів закладів загальної середньої освіти.

Детальніше за посиланням

3525a3b739ae62ec4f2e1d1d21ba6a7e