VT Wedding - шаблон joomla Mp3
Mobile menu

Всеукраїнської науково-практичної Інтернет-конференції «Електронні інформаційні ресурси: створення, використання, доступ»

Шановні колеги! 

Запрошуємо Вас до участі у роботі

Всеукраїнської науково-практичної Інтернет-конференції

«Електронні інформаційні ресурси: створення, використання, доступ», 

яка відбудеться 8-9 листопада 2019 року  

на сайті Вінницької академії неперервної освіти.

Організатори конференції

  • Вінницький  національний  технічний університет
  • Національна академія Державної прикордонної служби України ім. Богдана Хмельницького
  • Вінницький національний медичний університет ім. М.І. Пирогова
  • Вінницька академія неперервної освіти 
  • Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти 
  • Люблінська політехніка (Польща) 
  • Новий університет Лісабону (Португалія)  

До участі у Інтернет-конференції запрошуються наукові працівники, керівники та представники бібліотек всіх підпорядкувань, представники органів управління освітою, учителі, викладачі, керівники та працівники навчальних закладів, методисти бібліотек ВНЗ, представники районних (міських) методкабінетів.  

Планується робота за такими напрямками: 

  1. Інформаційні та комунікаційні технології в освіті.  

  2. Дистанційне навчання: проблеми та перспективи їх вирішення. 

  3. Електронні бібліотеки як один із напрямків організації електронних інформаційних ресурсів. 

  4. Стан та перспективи розвитку бібліотеки ВНЗ у сучасному інформаційному просторі. 

  5. Особливості використання інформаційних технологій у документознавстві. 

  6. Технології та методологія розробки електронних навчальних посібників. 

  7. Забезпечення захисту держави засобами інформаційних технологій. 

  8. Інформаційні технології у медицині.

Матеріали будуть розміщені на сайті академії та видані у вигляді електронного збірнику за результатами роботи конференції. Подані статті та тези будуть обговорені у форумі. За результатами обговорення планується проведення вебінару. 

Заявка на участь у конференції та матеріали до друку подаються з 1 жовтня по 1 листопада2019 р. 

Реєстраційна картка

 https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdVEbiOvYFgcGqtTuftKbKnaxDwnRW8XOjPh5Hi5GtD9aQeJA/viewform

або 

https://bit.ly/2kKXHFx

 

IІІ Подільська науково-практична конференція «ПСИХОЛОГІЧНІ ЗАСАДИ РОЗВИТКУ, ПСИХОДІАГНОСТИКИ ТА КОРЕКЦІЇ ОСОБИСТОСТІ В СИСТЕМІ НЕПЕРЕРВНОЇ ОСВІТИ»

21-22 березня 2018 р. на базі КВНЗ «Вінницька академія неперервної освіти» відбулась IІІ Подільська науково-практична конференція «ПСИХОЛОГІЧНІ ЗАСАДИ РОЗВИТКУ, ПСИХОДІАГНОСТИКИ ТА КОРЕКЦІЇ ОСОБИСТОСТІ В СИСТЕМІ НЕПЕРЕРВНОЇ ОСВІТИ».  В конференції взяли участь практичні психологи, соціальні педагоги, асистенти вчителів з інклюзивного навчання, заступники директорів шкіл з виховної роботи, студенти спеціальності 053 «Психологія», які мали можливість заслухати доповіді українських спеціалістів у галузі психології.

Наукова програма конференції впродовж двох робочих днів була досить насиченою.

Пленарне засідання розпочалося з вітального слова д.іст.н., професора, ректора КВНЗ «Вінницька академія неперервної освіти» Дровозюка Степана Івановича.

Учасники конференції мали нагоду заслухати доповіді з актуальних тем таких провідних фахівців:

Фурмана Анатолія Васильовича, доктора психологічних наук, професора, завідувача кафедри психології та соціальної роботи Тернопільського національного економічного університету;

Фурман Оксани Євстахіївни, доктора психологічних наук, професора, професора кафедри психології та соціальної роботи Тернопільського національного економічного університету;

Савчина Мирослава Васильовича, доктора психологічних наук, професора, завідувача кафедри психології Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка;

Потапчука Євгена Михайловича, доктора психологічних наук, професора, завідувача кафедри практичної психології та педагогіки Хмельницького національного університету;

Миронця Сергія Миколайовича, кандидата психологічних наук, доцента, доцента кафедри психології Київського національного торговельно-економічного університету;

Томчука Михайла Івановича, доктора психологічних наук, професора, завідувача кафедри психології КВНЗ «Вінницька академія неперервної освіти»;

Яцюк Марії Валеріївни, кандидата психологічних наук, доцента, доцента кафедри психології КВНЗ «Вінницька академія неперервної освіти».

На секційних засіданняхбули представлені різні напрямки дослідження, серед яких:

  • теоретичні та методологічні засади розвитку особистості в системі освіти в умовах сьогодення;
  • психологічні аспекти впливу вікових та індивідуальних особливостей;
  • на розвиток особистості в системі неперервної освіти;
  • психодіагностика, профілактика та психокорекція розвитку особистості в освітньому процесі;
  • актуальні проблеми діяльності практичних психологів, психологічних служб;
  • закладів освіти, організацій та установ;
  • психолого-педагогічні аспекти розвитку особистості в системі інклюзивної та спеціальної освіти.

У рамках конференції було проведено майстер-класи:

  • «Консультування з використанням технологій арт-коучингу» (Андрейко Андрій Володимирович, завідувач РЦ ППСР «Довіра» РМК відділу освіти Калинівської РДА, Мазур Лариса Іванівна, методист з психологічної служби системи освіти РМК відділу освіти Могилів - Подільської РДА);
  • «Дослідження жіночих сценаріїв за допомогою казкотерапії» (Короцінська Юлія Анатоліївна, практичний психолог ЗШ І-ІІІ ст., магістр з психології, психотерапевт);
  • «Скарбничка ресурсів дитинства»: робота психолога з метафоричними асоціативними картами (Кардаш Альона Михайлівна, практичний психолог).

ІІІ Подільська науково-практична конференція «Психологічні засади розвитку психодіагностики та корекції особистості в системі неперервної освіти» відбулась на високому організаційному та науковому рівні. За результатами конференції видано збірник наукових праць (Випуск №1 (16).

Про проведення круглого столу з нагоди 26-ї річниці Незалежності України на тему: « Демократизація українського суспільства-засаднича складова входження України до простору Європи». 22 серпня 2017 року об 10:00 в аудиторії №25 КВНЗ «ВАНО» за ініціативи

 22 серпня 2017 року об 10:00 в аудиторії №25 КВНЗ «ВАНО» за ініціативи відділу українознавства в рамках виконання обласних заходів з нагоди головного свята держави відбулось вищезазначене засідання круглого столу з викладачами української мови та літератури Вінниччини за участі представників КВНЗ «Вінницька академія неперервної освіти», обласної організації Спілки письменників України, головного редактора обласного журналу «Вінницький край», обласних краєзнавчого музею та науково- універсальної бібліотеки ім. К.Тімірязєва, постійно-діючого міжнародного літературно-мистецького проекту «Русалка Дністровая», та громадської організації Єврорегіон «Дністер» (модератор заходу Володимир Лазаренко-завідувач відділу українознавства, підбив підсумки засідання Олексій Струкевич, доктор історичних наук, професор, завідувач кафедри філології та гуманітарних наук).

 Головною метою заходу визначено необхідність демократизації українського суспільства, розвитку його інститутів та розбудова громадянського суспільства як засадничих складових входження України до простору Європи.

 Захід проходив у рамках виконання обласної програми національно-патріотичного виховання молоді Вінниччини.

У виступах звучали джерела про історичні здобутки України та її кращих представників еліти за роки незалежності, зокрема наших земляків. Виокремлено шляхи демократизації суспільно-політичних процесів держави, збереження української самоідентифікації та її національного коду як особливої складової входження України до простору Європи.

 Були розглянуті і інші важливі питання щодо входження України до європейської спільноти, викорінення корупції, олігархії та монополії, розвитку духовності та моральності, творення нової школи на основі пріоритетів розвитку дитини як громадянина та патріота держави.

 Особливу увагу було приділено висвітленню таланту та життєвого шляху українського композитора зі світовим ім’ям М. Леонтовича, просвітителя Демида Бурко, митця Василя Хмелюка та багатьох інших краян нашого Поділля.

 Завідувач відділом українознавства КВНЗ «Вінницька академія неперервної освіти» В. Лазаренко виокремив питання щодо необхідності використання відповідних матеріалів у навчально-виховному процесі як українознавчих, націливши вчителів на виконання обласної програми національно-патріотичного виховання молоді Вінниччини.

 За наслідками круглого столу учасниками заходу разом з професором О. Струкевичем вироблені відповідні рекомендації для використання у навчально-виховному процесі шкіл Вінниччини.

 Наголошено на необхідності проведення інформаційно-просвітницької роботи із зазначеної тематики, історично-краєзнавчого всеобучу з метою залучення громадянського суспільства Вінниччини до вирішення вищезазначених питань.

План проведення засідання круглого столу з нагоди 26-ї річниці від дняпроголошення Незалежності України на тему: « Демократизація

 План

проведення засідання круглого столу з нагоди 26-ї річниці від дня

 проголошення Незалежності України на тему: « Демократизація

 українського суспільства - засаднича складова входження України

 до простору Європи».

 

Місце проведення – аудиторія №25 КВНЗ «ВАНО»

 Час проведення – 11.00 – 12.30

 

 Модератор - Володимир Іванович Лазаренко - завідувач відділом українознавства КВНЗ «ВАНО».

 1.Формування сучасних європейських орієнтирів у шкільної молоді.

 Олександр Анатолійович Неприцький - кандидат історичних наук, доцент кафедри всесвітньої історії інституту історії, етнології і права ВДПУ.

 2.Наші земляки - рушії входження України до європейського простору.

 Коваль Олександр Іванович - вчитель - методист НВК « ЗШ І-ІІІ ст. Гніванської гімназії №2 Тиврівського району, краєзнавець.

 3.Історичні постаті Поділля.

 Вадим Миколайович Вітковський – головний редактор журналу «Вінницький край», Заслужений журналіст України.

 4.Микола Леонтович - всесвітньо - відомий композитор, талановитий уродженець нашого краю. Бібліографічний огляд життєвого шляху та творчості.

 Ольга Іванівна Кізян - завідувач відділом бібліографії Вінницької обласної науково - універсальної бібліотеки ім. К. Тімірязєва.

 5.Подолянин у Парижі Василь Хмелюк - митець європейського та світового рівня.

 Тетяна Георгіївна Журунова - завідувач сектором виставкової роботи Вінницького обласного краєзнавчого музею, мистецтвознавець, член Спілки художників України.

 

 6. Постійно - діючий міжнародний літературно – мистецький проект «Русалка Дністровая» - вагома складова діяльності Єврорегіону «Дністер» на Вінниччині.

 Анатолій Мусійович Подолинний – член правління Вінницької обласної організації Національної Спілки письменників України, кандидат філологічних наук, письменник-публіцист, Заслужений журналіст України.

 7.Підсумки круглого столу.

 Олексій Карпович Струкевич – доктор історичних наук, професор, завідувач кафедри філології та гуманітарних наук.

українського суспільства - засаднича складова входження України

 до простору Європи».

 

Місце проведення – аудиторія №25 КВНЗ «ВАНО»

 Час проведення – 11.00 – 12.30

 

 Модератор - Володимир Іванович Лазаренко - завідувач відділом українознавства КВНЗ «ВАНО».

1.Формування сучасних європейських орієнтирів у шкільної молоді.

Олександр Анатолійович Неприцький - кандидат історичних наук, доцент кафедри всесвітньої історії інституту історії, етнології і права ВДПУ.

 2.Наші земляки - рушії входження України до європейського простору.

Коваль Олександр Іванович - вчитель - методист НВК « ЗШ І-ІІІ ст. Гніванської гімназії №2 Тиврівського району, краєзнавець.

3.Історичні постаті Поділля.

Вадим Миколайович Вітковський – головний редактор журналу «Вінницький край», Заслужений журналіст України.

4.Микола Леонтович - всесвітньо - відомий композитор, талановитий уродженець нашого краю. Бібліографічний огляд життєвого шляху та творчості.

Ольга Іванівна Кізян - завідувач відділом бібліографії Вінницької обласної науково - універсальної бібліотеки ім. К. Тімірязєва.

5.Подолянин у Парижі Василь Хмелюк - митець європейського та світового рівня.

Тетяна Георгіївна Журунова - завідувач сектором виставкової роботи Вінницького обласного краєзнавчого музею, мистецтвознавець, член Спілки художників України.

6. Постійно - діючий міжнародний літературно – мистецький проект «Русалка Дністровая» - вагома складова діяльності Єврорегіону «Дністер» на Вінниччині.

Анатолій Мусійович Подолинний – член правління Вінницької обласної організації Національної Спілки письменників України, кандидат філологічних наук, письменник-публіцист, Заслужений журналіст України.

7.Підсумки круглого столу.

Олексій Карпович Струкевич – доктор історичних наук, професор, завідувач кафедри філології та гуманітарних наук.

Підсумки проведення обласного конкурсу "Колискова пісня 2017"

Конкурс проводився у двох групах (аматори та професіонали), в трьох номінаціях: «Виконання української народної колискової пісні», «Виконання колискових пісень народів світу» (мовою оригіналу), «Виконання колискових пісень сучасних авторів».

До Департаменту освіти і науки облдержадміністрації подано 41 заявку на участь в обласному Конкурсі з 24 районів та 5 міст обласного підпорядкування. 

У Конкурсі взяли участь працівники дошкільних навчальних закладів, батьки, бабусі, дідусі, інші особи, причетні до виховання дітей дошкільного віку. Учасники Конкурсу виконували українські народні колискові пісні, колискові пісні народів світу та колискові сучасних авторів. Виступи супроводжувалися відеороликами про дітей, дитячою анімацією, хореографічними композиціями тощо. Під час виступу більшістю виконавцями дотримано емоційності виступу (наявність контакту з аудиторією, демонстрація щирих почуттів, зрозумілість подачі музичного матеріалу для слухачів), культури виконавської майстерності (володіння вокальними навичками, досконала творча обізнаність про музичний твір), естетики зовнішнього вигляду (естетична довершеність одягу та його відповідність характеру запропонованого твору, композиційна довершеність створюваного образу (зачіска, взуття, одяг, аксесуари), наявність естетичного смаку) та реалізації художнього задуму (гармонійність поєднання композиційних засобів (хореографія, відео, поезія, декорації, тощо), єдина ідейно-емоційна атмосфера виступу, оригінальність вирішення творчих задач).

В номінації «Виконання колискових пісень народів світу» прозвучали пісні польською, турецькою, англійською, ромською мовами.

На підставі засідання журі переможцями обласного Конкурсу «Колискова пісня» визнано:

1.1. В групі «Аматори»:

1.1.1. В номінації « Виконання колискових пісень народів світу»: 

І місце

– Шинкар Олену Андріївну, студентку Вінницького державного педагогічного університету ім.М.Коцюбинського (представник дошкільного навчального закладу № 72 Вінницької міської ради);

ІІ місце

– Орищук Тетяну Олегівну, викладача англійської мови Вінницької філії перших Київських державних курсів іноземних мов (представник дошкільного навчального закладу №25 Вінницької міської ради).

1.1.2. В номінації «Виконання української  народної колискової пісні»:

І місце – Канську Вікторію Володимирівну, викладача кафедри географії Вінницького державного педагогічного університету ім.М.Коцюбинського (представник дошкільного навчального закладу №27 «Дзвіночок» Вінницької міської ради);

ІІ місце – Струк Руслану Олегівну, логіста ТОВ «Грінхарвест» (представник дошкільного навчального закладу м.Калинівка);

ІІІ місце – Головатюк Галину Володимирівну, представника Пилявського дошкільного навчального закладу Тиврівського району.

1.1.3. В номінації «Виконання колискових пісень сучасних авторів»:

І місце – Дует у складі Полятичко Олени Павлівни, технолога Тульчинського м’ясокомбінату, та Стогнія Богдана Вікторовича, водія Кирнасівської хлібопекарні (представники Кирнасівського дошкільного навчального закладу №2 Тульчинського району);

ІІ місце – Балицьку Аксенію Юріївну, представника дошкільного навчального закладу №31 «Сонечко» Вінницької міської ради;

ІІІ місце – Рябоконь Світлану Володимирівну, представника дошкільного навчального закладу №7 м.Калинівка.

1.2. В групі «Професіонали»:

1.2.1. В номінації « Виконання колискових пісень народів світу»: 

І місце – Потьомкіну Аллу Леонідівну, представника Іванівського дошкільного навчального закладу Калинівського району;

ІІ місце – Лановенко Наталію Віталіївну, солістку Вінницької обласної філармонії (представник дошкільного навчального закладу №77 Вінницької міської ради);

ІІІ місце – Довгань Анну Сергіївну, музичного керівника Селищанського дошкільного навчального закладу Тиврівського району.

1.2.2. В номінації «Виконання української  народної колискової пісні»:

І місце – Синицю Людмилу Василівну, керівника фольклорно-етнографічного гуртка Будинку дитячої творчості м.Томашпіль (представник дошкільного навчального закладу м.Томашпіль);

ІІ місце – Кравець Ірину Олександрівну, солістку академічного ансамблю пісні і танцю «Поділля» обласної філармонії (представник дошкільного навчального закладу №45 «Калинка» Вінницької міської ради);

ІІІ місце – Дует у складі Лобур Світлани Володимирівни, музичного керівника Плебанівського дошкільного навчального закладу Шаргородського району, та Німак Яни Вікторівни, вчителя музичного мистецтва Плебанівської середньої загальноосвітньої школи І-ІІІст. Шаргородського району (представники Плебанівського дошкільного навчального закладу Шаргородського району).

1.3.3. В номінації «Виконання колискових пісень сучасних авторів»:

І місце - Орловську Світлану Борисівну, викладача музичної школи м.Чернівці (представник  дошкільного навчального закладу №2 «Сонечко» смт.Муровані Курилівці);

ІІ місце - Ковель Людмилу Леонідівну, викладача вокалу Вінницької районної дитячої музичної школи с.Вінницькі Хутори Вінницького району (представник дошкільного навчального закладу №1 «Слов’яночка»  м.Вінниця);

ІІІ місце 

 - Шнурук Наталію Вікторівну, викладача по класу фортепіано Тростянецької музичної школи (представник дошкільного навчального закладу №1 смт. Тростянець);

- Капистинського Ігоря Володимировича, викладача Погребищенської дитячої музичної школи (представник дошкільного навчального закладу №1 смт.Погребище).

 

Більше фото: http://obuvin.vn.ua/podiji/fotoreportazh-z-oblasnogo-konkursu-koliskova-pisnya

 

Конкурс проводився у двох групах (аматори та професіонали), в трьох номінаціях: «Виконання української народної колискової пісні», «Виконання колискових пісень народів світу» (мовою оригіналу), «Виконання колискових пісень сучасних авторів».

До Департаменту освіти і науки облдержадміністрації подано 41 заявку на участь в обласному Конкурсі з 24 районів та 5 міст обласного підпорядкування.

У Конкурсі взяли участь працівники дошкільних навчальних закладів, батьки, бабусі, дідусі, інші особи, причетні до виховання дітей дошкільного віку. Учасники Конкурсу виконували українські народні колискові пісні, колискові пісні народів світу та колискові сучасних авторів. Виступи супроводжувалися відеороликами про дітей, дитячою анімацією, хореографічними композиціями тощо. Під час виступу більшістю виконавцями дотримано емоційності виступу (наявність контакту з аудиторією, демонстрація щирих почуттів, зрозумілість подачі музичного матеріалу для слухачів), культури виконавської майстерності (володіння вокальними навичками, досконала творча обізнаність про музичний твір), естетики зовнішнього вигляду (естетична довершеність одягу та його відповідність характеру запропонованого твору, композиційна довершеність створюваного образу (зачіска, взуття, одяг, аксесуари), наявність естетичного смаку) та реалізації художнього задуму (гармонійність поєднання композиційних засобів (хореографія, відео, поезія, декорація, тощо), єдина ідейно-емоційна атмосфера виступу, оригінальність вирішення творчих задач).

В номінації «Виконання колискових пісень народів світу» прозвучали пісні польською, турецькою, англійською, ромською мовами.

На підставі засідання журі конкурсу та виходячи з вищевикладеного,

 

НАКАЗУЮ:

 

1.     Визнати переможцями обласного Конкурсу «Колискова пісня»:

1.1. В групі «Аматори»:

1.1.1. В номінації « Виконання колискових пісень народів світу»:

І місце – Шинкар Олену Андріївну, студентку Вінницького державного педагогічного університету ім.М.Коцюбинського (представник дошкільного навчального закладу №72 Вінницької міської ради);

ІІ місце – Орищук Тетяну Олегівну, викладача англійської мови Вінницької філії перших Київських державних курсів іноземних мов (представник дошкільного навчального закладу №25 Вінницької міської ради).

1.1.2. В номінації «Виконання української  народної колискової пісні»:

І місце – Канську Вікторію Володимирівну, викладача кафедри географії Вінницького державного педагогічного університету ім.М.Коцюбинського (представник дошкільного навчального закладу №27 «Дзвіночок» Вінницької міської ради);

ІІ місце – Струк Руслану Олегівну, логіста ТОВ «Грінхарвест» (представник дошкільного навчального закладу м.Калинівка);

ІІІ місце – Головатюк Галину Володимирівну, представника Пилявського дошкільного навчального закладу Тиврівського району.

1.1.3. В номінації «Виконання колискових пісень сучасних авторів»:

І місце – Дует у складі Полятичко Олени Павлівни, технолога Тульчинського м’ясокомбінату, та Стогнія Богдана Вікторовича, водія Кирнасівської хлібопекарні (представники Кирнасівського дошкільного навчального закладу №2 Тульчинського району);

ІІ місце – Балицьку Аксенію Юріївну, представника дошкільного навчального закладу №31 «Сонечко» Вінницької міської ради;

ІІІ місце – Рябоконь Світлану Володимирівну, представника дошкільного навчального закладу №7 м.Калинівка.

 

1.2. В групі «Професіонали»:

1.2.1. В номінації « Виконання колискових пісень народів світу»:

І місце – Потьомкіну Аллу Леонідівну, представника Іванівського дошкільного навчального закладу Калинівського району;

ІІ місце – Лановенко Наталію Віталіївну, солістку Вінницької обласної філармонії (представник дошкільного навчального закладу №77 Вінницької міської ради);

ІІІ місце – Довгань Анну Сергіївну, музичного керівника Селищанського дошкільного навчального закладу Тиврівського району.

1.2.2. В номінації «Виконання української  народної колискової пісні»:

І місце – Синицю Людмилу Василівну, керівника фольклорно-етнографічного гуртка Будинку дитячої творчості м.Томашпіль (представник дошкільного навчального закладу м.Томашпіль);

ІІ місце – Кравець Ірину Олександрівну, солістку академічного ансамблю пісні і танцю «Поділля» обласної філармонії (представник дошкільного навчального закладу №45 «Калинка» Вінницької міської ради);

ІІІ місце Дует у складі Лобур Світлани Володимирівни, музичного керівника Плебанівського дошкільного навчального закладу Шаргородського району, та Німак Яни Вікторівни, вчителя музичного мистецтва Плебанівської середньої загальноосвітньої школи І-ІІІст. Шаргородського району (представники Плебанівського дошкільного навчального закладу Шаргородського району).

1.3.3. В номінації «Виконання колискових пісень сучасних авторів»:

І місце – Орловську Світлану Борисівну, викладача музичної школи м.Чернівці (представник  дошкільного навчального закладу №2 «Сонечко» смт.Муровані Курилівці);

ІІ місце – Ковель Людмилу Леонідівну, викладача вокалу Вінницької районної дитячої музичної школи с.Вінницькі Хутори Вінницького району (представник дошкільного навчального закладу №1 «Слов’яночка»  м.Вінниця);

ІІІ місце – Шнурук Наталію Вікторівну, викладача по класу фортепіано Тростянецької музичної школи (представник дошкільного навчального закладу №1 смт. Тростянець);

 - Капистинського Ігоря Володимировича, викладача Погребищенської дитячої музичної школи (представник дошкільного навчального закладу №1 смт.Погребище).

І Міжнародний освітній інтернет-марафон "Досвід освіти 21-го сторіччя. Європейський контекст"

20-21 червня відбудеться І Міжнародний освітній інтернет-марафон

"Досвід освіти 21-го сторіччя. Європейський контекст".

Нові знання про успішні практики, сертифікація передбачені програмою.

Всеукраїнський Інтернет-марафон з міжнародною участю, що проводиться в межах Програми спільної роботи МОН України та НАПН України, з проблем «Управління сучасним загальноосвітнім навчальним закладом»

Реєстрація: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdf-BiOQiuJV0xXjGiSNB0O5_gmxpdc8wi7Y9obrChwrcnFfA/viewform