VT Wedding - шаблон joomla Mp3
Mobile menu

Спільний виставковий проєкт Вінницького обласного краєзнавчого музею та КВНЗ “Вінницька академія неперервної освіти” «Шкільна освіта на Вінниччині: минуле та сьогодення»

У Малій виставковій залі Вінницького обласного краєзнавчого музею розпочала роботу виставка «Шкільна освіта на Вінниччині: минуле та сьогодення», сформована на основі колекцій музею Вінницької академії неперервної освіти.

Виставку збудовано за тематично-історичним принципом. Її експонати відображають становлення освіти в краї у перші десятиліття минулого століття, у радянський період та за часів незалежної України. На тлі історичної канви презентовано експонати за основними шкільними предметами.

За даними огляду Подільської губернії за 1892 р. тут нараховувалося 1533 навчальні заклади: чоловічі та жіночі гімназії, духовні училища і семінарії, міські та сільські двокласні училища, церковнопарафіяльні школи тощо. Виставка презентує підручники, світлини і документи цього періоду, шкільний дзвінок, якому понад 100 років.

Окремі вітрини виставки об’єднують предмети за шкільними дисциплінами. Переглядаючи їх, можна скласти уявлення про те, яку форму носили учні, яким приладдям користувались першачки майже століття тому, як здійснювались досліди на уроках хімії і фізики, навчались музиці, займались спортом тощо. Дивиною для відвідувачів виставки – сучасних школярів, будуть чорнильниці, саморобні рахівниці, логарифмічні лінійки тощо.

Виставка, яка викличе інтерес у школярів багатьох поколінь, діятиме до 13 грудня.

DSC06789

DSC06782

DSC 4040

DSC 4048

DSC 4069