VT Wedding - шаблон joomla Mp3
Mobile menu

Статті

МІЖНАРОДНА СПІВПРАЦЯ ДЛЯ РЕАЛІЗАЦІЇ ОСВІТНІХ РЕФОРМ В УКРАЇНІ. KULTUR KONTAKT AUSTRIA – ВНЗ ППО УКРАЇНА (КИЇВ, ОДЕСА, ВІННИЦЯ, ЖИТОМИР) (11-12 травня 2021 року)

І кожен фінішце, по суті,старт…(Л.Костенко)

11-12 травня 2021 року відбувся п’ятий, останній, з серії навчальних модулів для регіональних тренерів у рамках австрійсько-українського проекту «Компетентності лідерства та менеджменту для розвитку якості в опорних школах». Австрійську тренерську групу представили експерти з Австрії: mg. Августа Зайдль, Міхаела Збурні.

Експерти з КЗВО «Вінницька академія безперервної освіти» (регіональний координатор проекту – dr. Олена Герасімова та регіональні тренери: dr. Ольга Рябоконь, dr. Леся Києнко-Романюк, mg. Валентина Ковальчук, mg. Олеся Коц) разом з колегами з Києва, Одеси та Житомира активно долучилися до рефлексії.Обговорювали проведенітренерськими міжрегіональними командамикурси (4 модулі) за програмою розвитку компетентності управління якістю для лідерів опорних шкіл(10 команд по 3 представника з 10 шкіл): структура, зміст, процесс.

Серед ключових питань, що обговорювалися в ході останнього модуля для регіональних тренерів: аналіз зовнішнього середовища у сфері діяльності академії щодо розробки стратегій розвитку опорних шкіл та нових навчальних закладів на основі цілей відповідних законів; сфери завдань керівних команд; мотивація, опір та підвищення кваліфікації; форми бесіди між керівництвом(школи) та працівниками тощо.

Наша тренерська група презентувала регіональні здобутки на шляху розвитку якості опорних шкіл та обговорювали подальші шляхи набуття компетентності лідерства та менеджменту шкільними командами опорних закладів освіти.

Попереду багато енергійної спільної праці для успішної реалізації освітніх реформ в Україні.

3

6