VT Wedding - шаблон joomla Mp3
Mobile menu

Статті

Проект «Пацьорки»

У 2020 році проходить проект «Пацьорки», який включає в себе розробку веб-додатку «Пацьорки» та розробку і видання гри «Пацьорки». Проект підтримали Міністерство Культури Естонії та Фонд Інтеграції.

Додаток автоматично збирає події, створені у групах українських культурних товариств, суботніх та недільних шкіл, ансамблів у соціальній мережі Facebook, що підключились до «Пацьорок». Особливістю цього додатку є те, що він додає та оновлює події автоматично, це не потребує зайвого часу і зусиль на подання інформації до кожної події. Підключившись один раз, достатньо створювати події у групі або на FB-сторінці, що вже є рутиною для більшості культурних товариств. Таким чином, відображаючи календар подій та мапу країни, наш додаток допомагає слідкувати за культурним життям української діаспори Естонії і завчасно дізнаватись про цікаві події, не пропускаючи їх.

Друга частина проекту – гра «Пацьорки» – це карткова настільна гра для всієї родини, яка створена за мотивами святкування українських календарних, родинних та народних свят від Різдва до свята Миколая (зимового). У грі можна познайомитися зі стравами, костюмами, музичними інструментами, побутовою культурою, традицією та звичаями, а також показати свої знання. Хто більше знає, той виграє!

Сайт додатку можна подивитися за адресою https://pacyorky.ee/.  У окремому розділі «Гра» знаходиться опис, фото та відео гри «Пацьорки».

Більше про проект

Illustration Ukrainian