VT Wedding - шаблон joomla Mp3
Mobile menu

Інфомедійна грамотність сучасного вчителя-філолога в умовах цифрової освіти

Упродовж 7-10 жовтня 2024 року у КЗВО «Вінницька академія безперервної освіти» відбувався тематичний курс підвищення кваліфікації вчителів української мови та літератури, зарубіжної літератури за освітньою програмою «Інфомедійна грамотність сучасного вчителя-філолога в умовах цифрової освіти», спрямований на реалізацію масштабного проєкту міжнародної організації IREX «Вивчай та розрізняй: інфо-медійна грамотність» для освітян середньої та вищої школи.

Автори програми курсу – викладачі академії Лариса Коваленко та Сергій Пойда. Програму курсу розроблено відповідно до Національної програми цифрової грамотності в Україні (2020) та Концепції впровадження медіаосвіти в Україні (нова редакція від 21.04.2016 р. № 1-2/7-110: https://cutt.ly/UeArw9AO), метою яких є удосконалення медіакультури особистості в соціальному середовищі, розвиток громадянського суспільства, протидія зовнішній інформаційній агресії, всебічна підготовку дітей і молоді до безпечної та ефективної взаємодії з сучасною системою медіа, формування у громадян медіаінформаційної грамотності та медіакультури та інформаційна безпека держави.

Курс сприяв підвищенню медійної та цифрової компетентності сучасних вчителів, зокрема оволодінню основами академічної доброчесності та інформаційної гігієни; правильному використанню та створенню інформаційного програмно-методичного забезпечення для навчання української мови і літератури, зарубіжної літератури із використанням електронних ресурсів, сервісів; застосування різних засобів комунікації (чати, форуми, сайти, блоги) для самоосвітньої діяльності вчителів.

125а2а52а1а5а43а2а1а4а1а5а45а1а5а57а4а5а2

Підготувала: Лариса КОВАЛЕНКО