VT Wedding - шаблон joomla Mp3
Mobile menu

"Поезія - це завжди неповторність, якийсь безсмертний дотик до душі" Л. Костенко. 21 березня - Всесвітній день поезії

Всесвітній день поезії – свято, яке відзначається щороку 21 березня (в день весняного рівнодення).

Встановлено ухвалою 30-ї сесії ЮНЕСКО.

Вперше відзначено 21 березня 2000 року.

  Поезія, як зазначено в ухвалі ЮНЕСКО, може стати відповіддю на найгостріші та найглибші духовні запити сучасної людини, але для цього необхідно привернути до неї якнайширшу громадську увагу. Генеральний директор ЮНЕСКО Коїтіро Мацуура, звертаючись до міжнародної громадськості з нагоди Всесвітнього дня поезії, зазначив:

  «Поезія – це найважливіше культурне явище, всеосяжна мова, що передає внутрішнє прагнення людини жити разом з іншими і тим самим необхідна для зближення народів. Будучи відображенням і дзеркалом суспільства, поезія – головний засіб самоствердження і дієвий важіль творчості, прогресу та всезагального розвитку.

  Поезія допомагає нам жити разом. Вона необхідна для встановлення діалогу між культурами та для гармонійної взаємодії між різними суспільствами. Заохочення поетичної творчості, її поширення та перекладу – це ще один із чинників сприяння культурному різноманіттю, життєво важливе джерело натхнення, відроджуване живою єдністю поета в багатогранних проявах його творчості».

IMG f69c005d9f502090de53d140b9bb65f9 V