VT Wedding - шаблон joomla Mp3
Mobile menu

ІV етап VIII Всеукраїнської учнівської олімпіади з екології

Із 13 по 17 березня 2018 року у місті Житомир вперше проходив ІV етап VIII Всеукраїнської учнівської олімпіади з екології. Урочистості з нагоди відкриття змагань 88 юних екологів з усіх областей України та м. Києва відбулись у Житомирській обласній філармонії ім. С. Ріхтера.

Вінницьку область на олімпіаді представляли 2 учнів: Крива Ольга Вікторівна – учениця 9 класу Гавришівської СЗШ І-ІІІ ступенів (керівник: Лужанська Алла Вікторівна – вчитель біології і біології), яка виступала за 10 клас і Алєксєєва Діана Олегівна – учениця 11 класу НВК: інтернат-гімназія м. Гайсин (керівник: Коваль Наталія Андріївна – вчитель біології і біології).

Учасників олімпіади привітали і побажали успіхів, плідної та результативної роботи, гарних спогадів від змагань у Житомирі та достойного представлення України на міжнародних олімпіадах співголова оргкомітету, проректор комунального закладу «Житомирський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти» Житомирської обласної ради Микола Сюравчик, директор Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти» Олег Спірін, заступник начальника управління екології та природних ресурсів Житомирської ОДА Сергій Сіренький.До вітальних слів долучився голова журі Всеукраїнської олімпіади з екології,кандидатбіологічнихнаукВолодимир Безруков. Володимир Федорович зауважив, що цьогоріч є запрошення на два переможця олімпіади поїдуть уКенію виборювати для України чергове золото.Окрім того, найкращих юних екологів з усіх куточків України привітала начальник відділуроботиз обдарованою молоддю Інституту модернізації змісту освіти Міністерства освіти і науки України, заступник голови оргкомітету олімпіади Світлана Мистюк, окресливши певні нюанси олімпіади. За словами Світлани Петрівни, найчисельнішою на цьогорічних змаганнях екологів є команда Донецької області у складі 9 учасників. Cаме представники Донеччини здобули дві золоті медалі та дипломи гран-прі на міжнародній олімпіаді в Бразилії. До вітань долучилися: Житомирський академічний ансамбль танцю «Сонечко» та колектив ЗОШ №28 м. Житомира імені гетьмана Івана Виговського.

Для учасників олімпіади було проведено екскурсії по місту Житомир та у Музей космонавтики ім. С.П. Корольова.

Змагання ІV етапу VIII Всеукраїнської учнівської олімпіади з екології проходили на базі Житомирської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІІ ступенів №2.

Програмою олімпіади передбачено теоретичний тур та захист науково-дослідницьких екологічних проектів(практичний тур). Загальна сума балів складала 100. Теоретичний тур проходив 14 березня, а практичний тур – 15-16 березня. Оцінювали знання юних екологів України кваліфіковане журі – 30 науковців з 19 закладів вищої освіти, серед них – професор Олександр Мудрак, завідувач кафедри екології, природничих та математичних наук КВНЗ “Вінницька академія неперервної освіти”.

За результатами теоретичного і практичного туру диплом ІІ ступеня отримала Алєксєєва Діана Олегівна – учениця 11 класу НВК: інтернат-гімназія м. Гайсин (керівник: Коваль Наталія Андріївна – вчитель біології і біології). Вона відстала від свої однолітків, які отримали диплом І ступеня лише на 1,47 бала. В абсолютному рейтингу в неї 4 місце.

Сердечно вітаємо Діану Олегівну з отриманням диплома ІІ ступеня ІV етапу VIII Всеукраїнської учнівської олімпіади з екології !!!