VT Wedding - шаблон joomla Mp3
Mobile menu

Проектна робота PBL «Математика навколо нас»

З 07.11.2017 по 21.12.2017 учні 4-А класу Агрономічненської СЗШ І-ІІІ ст. Вінницької області разом з класним керівником Дьяконовою Галиною Миколаївною працювали над проектом «Математика навколо нас». Проблема виникла з необхідності вчитися використовувати власний життєвий досвід на практиці, усвідомлюючи потребу в знаннях з математики.

Були поставленні проблемні запитання:

- як застосувати математичні знання на практиці

- чи вміють учні використовувати власний життєвий досвід

- чи потрібні знання з математики в житті

Мета проекту: вчити учнів виконувати запропоновані завдання, використовуючи власний досвід та знання з математики.

Групи працювали за таким планом:

1.Задачі на знаходження третього додана.

2.Задачі на знаходження частини числа.

3.Задачі геометричного змісту.

4.Нумерація багатоцифрових чисел.

5.Величини.

6.Знаходження довжин.

7.Грошові розрахунки.

На етапі «пошук  інформації» учні самостійно опрацьовували матеріали довідників, додаткової літератури, Інтернет-ресурси, проводили консультації з вчителями, які мають їх навчати в 5 класі, брали інтерв’ю у батьків, переглядали математичні ролики, проводили практичні роботи (у місцевій крамниці, шкільній їдальні, дома).

В результаті роботи кожна група створила продукт – математичні лепбуки.

21 грудня 2017 року відбулася презентація та самооцінка проекту, кожна група презентувала результати своєї роботи.  При обговоренні були присутні батьки та вчителі математики.

Використовуючи свої знання з математики та власний життєвий досвід учні успішно справилися зі своїми завданнями, усвідомили і зробили висновок: знання з математики допомагають в повсякденному житті.  Увесь матеріал проекту зібраний у тематичному кейсі.  Завершальним етапом роботи була самооцінка діяльності учнів.