VT Wedding - шаблон joomla Mp3
Mobile menu

День науки у КВНЗ «Вінницька академія неперервної освіти»

День науки, професійне свято працівників науки України. Відзначається щорічно у третю суботу травня. У КВНЗ «Вінницька академія неперервної освіти»19 травня з цього приводу відбулися урочистості.
В академії повноцінно функціонують 5 кафедр:
Високий рівень фахової підготовки забезпечують 7 професорів, 7 докторів наук, 16 доцентів, 24 кандидати наук.
Кафедри працюють над науково-педагогічною темою Академії «Науково-методичні засади супроводу розвитку особистості в системі освіти області».
Реалізуються 3 грантові програми:
У квітні 2016 року КВНЗ «Вінницька академія неперервної освіти» виборола грант Вінницької обласної ради в розмірі 50000 грн. для реалізації проекту «Формування он-лайн спільнот для розвитку фахової компетентності педагогів у міжкурсовий період». Результатом реалізації проекту стане система професійних он-лайн спільнот педагогів, що сприятиме розвитку комунікацій між учителями області.
Продовжується реалізація обласногонаукового дослідницько-пошукового проекту: «Модернізація науково-методичної роботи області з використанням хмарно-кластерних технологій».Метою даного проекту є розробка та впровадження хмарно-кластерної моделі методичної служби області та подальше її вдосконалення й розширення.
У 2017 році вибороли грант в сумі 30000 грн. «Модернізація викладання предметів природничо-математичного циклу на основі STEM-технологій».
Найбільш творчою і цікавою в плані самореалізації науковця, є видавнича діяльність викладачів, яка в нас традиційно досить інтенсивна. Загалом упродовж 2016 року опубліковано129одиниць наукової і навчально-методичної продукції загальним обсягом260ум. др. арк., у тому числі: 2 монографії, 2 підручники, 28 посібників, 84 наукові статі, серед яких 3 у виданнях, що індексуються провідними наукометричними базами SCOPUS та Web of Science, 8 методичних статей.
Кафедрами, відділами та лабораторіями Академії підготовлено і проведено:
- ІІ Всеукраїнська науково-практична конференція «Проблема української ідентичності в сучасному освітньому просторі»;
- Літня школа молодих науковців;
- Всеукраїнська науково-практична конференція «Дискурс здоров’я в освіті: філософія, педагогіка, антропологія і психологія»;
- VІ Всеукраїнський фестиваль педагогічних ідей «Мій особистісно орієнтований урок»;
- Всеукраїнський науково-практичний семінар - школа педагогічної майстерності “Педагогічний стартап”;
- Міжнародна інтернет-конференція «Електронні ресурси: створення, доступ, використання»;
- Міжнародний науково-практичний семінар за участі компанії Panasonic "Panasonic. Освітні рішення";
- ІІ Подільська науково-практична конференція "Психологічні засади розвитку психодіагностики та корекції особистості в системі неперервної освіти";
- Міжнародна науково-практична конференція «Партнерство в освіті: виклики та перспективи»..
В Академії функціонує 5 наукових шкіл:
- Томчука Михайла Івановича, доктора психологічних наук, професора, напрям дослідження: «Психологічна готовність особистості до діяльності»;
- Василенко Надії Володимирівни, доктора педагогічних наук, доцента, напрям дослідження: «Розвиток інноваційної компетентності керівних та педагогічних кадрів»;
- Мудрака Олександра Васильовича, доктора сільськогосподарських наук, професора, напрям дослідження: «Теоретико-методичні засади екологічної освіти в навчальних закладах».
- Струкевича Олексія Карповича, доктора історичних наук, професора, напрям дослідження: "Науково-методичні засади написання шкільного підручника як засобу формування української ідентичності".
- Анцибора Анатолія Івановича, кандидата психологічних наук, доцента, члена спілки політичних психологів України, напрям дослідження: "Медіапсихологія та медіаосвіта в сучасних освітніх закладах".
Грамоти науково-педагогічним працівникам вручили ректор КВНЗ «Вінницька академія неперервної освіти», доктор історичних наук, професор Степан Дровозюк та проректор Олег Білик.

І НОМІНАЦІЯ «Крок до вершини».

Відзначені молоді науковці, які нещодавно отримали науковий ступінь кандидата наук.
Маляр Олена Іванівна- кандидат психологічних наук, старший викладач кафедри психолого-педагогічної освіти та соціальних наук.
Чопик Леся Іванівна – кандидат педагогічних наук, викладач кафедри психології.
Пойда Сергій Андрійович - кандидат педагогічних наук, викладач кафедри екології, природничих та математичних наук.

ІІ НОМІНАЦІЯ «Активна наукова діяльність»

Відзначені науковці за вагомі творчі здобутки в різних аспектах наукової діяльності.
Кузьменко Юлія Володимирівна – кандидат психологічних наук, доцент кафедри психолого-педагогічної освіти та соціальних наук.
Струкевич Олексій Карпович – доктор історичних наук, професор, завідувач кафедри філології та гуманітарних наук.
Василенко Надія Володимирівна - доктора педагогічних наук, професор ка федри управління та адміністрування.
Матохнюк Людмила Олександрівна – кандидат психологічних наук, доцент кафедри психології
Галич Тетяна Володимирівна - кандидата педагогічних наукдоцент кафедри філології та гуманітарних наук.
Шевченко Ілона Андріївна – викладач кафедри екології, природничих та математичних наук.
Ткачук Тарас Павлович – кандидат філологічних наук, доцент, викладача кафедри філології та гуманітарних наук.

ІІІ НОМІНАЦІЯ «Lead – менеджер в науковій діяльності».

Відзначені ті керівники, яких потрібно наслідувати.
Томчук Михайло Іванович - доктор психологічних наук, професор, завідувач кафедри психології.
Мудрак Олександр Васильович - доктор сільськогосподарських наук, професор, завідувач кафедри екології, природничих та математичних наук.
Юрчук Людмила Миколаївна - кандидат педагогічних наук, доцент, завідувач кафедри управління та адміністрування
Анцибор Анатолій Іванович - кандидат психологічних наук, доцент, завідувач кафедри психолого-педагогічної освіти та соціальних наук.

ІV НОМІНАЦІЯ «Науковець - наставник»

Відзначені науковці, які мають потенціал запалювати в студентських серцях особливий вогник, що допомагає торувати шлях до наукових вершин.
Яцюк Марія Валеріївна – кандидат психологічних наук, доцент кафедри психології.
Захаревич Наталія Василівна - магістр спеціальності «Психологія».
На свято до нас завітали науковці інституту психології імені Г.С. Костюка Національної академії педагогічних наук України, які подарували бібліотеці академії свої друковані праці, котрі будуть корисними як для наших студентів напряму підготовки «Психологія», так і для психологів ЗНЗ на курсах підвищення кваліфікації. На заході був підписаний договір про співпрацю між КВНЗ «Вінницька академія неперервної освіти» та інститутом психології імені Г.С. Костюка НАПН України.

Більше фото за посиланням: https://drive.google.com/drive/folders/0B2GHyswvzo-KM0FXekQtQnMxNGs