VT Wedding - шаблон joomla Mp3
Mobile menu

Вінниччина: скільки закладів освіти готові до очного навчання

На Вінниччині з 865 обстежених закладів освіти до очного формату навчання готові або обмежено готові 447.

Про це повідомив заступник міністра освіти і науки з питань європейської інтеграції Олексій Шкуратов під час наради у Вінницькій ОВА, передає пресслужба МОН.

Усього ж на Вінниччині працюють 1 482 заклади освіти.

Повідомляється, що підготовлено 112 захисних споруд цивільного захисту, 242 найпростіших укриття, 93 укриття інших суб’єктів господарювання.

До 19 серпня планують завершити більшість обстежень.

Також Шкуратов поділився всеукраїнською статистикою. За результатами перевірок спеціальних комісій, 36% закладів освіти готові до початку нового навчального року. Проте цей показник варіюється від 20% до 70% у різних регіонах.

Харків та Миколаїв почнуть навчальний рік дистанційно.

У КиєвіЖитомиріЛуцькуХмельницькійЛьвівськійВолинськійІвано-ФранківськійТернопільськійЧеркаськійОдеськійЧернівецькій і Полтавській областях готують укриття, проте деякі школи почнуть навчання онлайн. У закарпатських закладах освіти хочуть використовувати сталеві укриття.

Також міністр освіти і науки Сергій Шкарлет повідомив, що станом на 1 серпня до офлайн-навчання підготовлені 30% шкіл.

Окрім того, лише 11% закладів освіти мають власні захисні споруди цивільного захисту, тому основна частина учасників освітнього процесу ховатимуться в найпростіших укриттях.

Раніше міністр освіти і науки Сергій Шкарлет заявляв, що рішення про очне чи дистанційне навчання в школах залежатиме від місцевої влади.

Також він сказав, що якщо в укриттях бракуватиме місця, школярі можуть навчатися в кілька змін. Окрім того, за його словами, для учнів, батьки яких не пускатимуть їх у школу, будуть створювати окремі дистанційні класи.

Також МОН збирає заявки на забезпечення шкіл роутерами та іншою технікою для проведення інтернету в укриттях.

Освітній омбудсмен повідомив, що навіть у разі очного навчання керівник школи може дозволити вчителям працювати з-за кордону.

62f4b752c8811712828420

Джерело