VT Wedding - шаблон joomla Mp3
Mobile menu

Визначили 18 закладів, де на Вінниччині абітурієнти складатимуть Національний мультипредметний тест

Війна в Україні скасувала цьогорічне традиційне Зовнішнє незалежне оцінювання. Натомість у 2022 році заплановане проведення Національного мультипредметного тесту. Загалом на здачу іспиту зареєструвалися майже 17 тисяч абітурієнтів з Вінниччини, які повинні підтвердити свої наміри на інформаційних сторінках до 7 червня.

Про це повідомив голова Вінницької обласної адміністрації Сергій Борзов.

zdacha zno

Результати цього тесту використовуватимуть для вступу на перший курс для здобуття ступеня бакалавра і магістра з медичних та ветеринарних спеціальностей. Іспит не можна буде здати вдома - лише  у спеціальних тимчасових екзаменаційних центрах.

“Майже 17 тисяч абітурієнтів зареєструвалися в області для складання  ЗНО було. А от скільки буде складати національний мультипредметний тест - стане відомо 7 червня. Адже з 20 травня  по 7 червня на своїх інформаційних сторінках зареєстровані абітурієнти повинні підтвердити бажання взяти участь у НМТ, а також обрати країну та населений пункт, найбільш наближений до місця їхнього перебування в період проведення основної сесії Національного мультимедійного тесту”, - розповів Сергій Борзов.

Такі центри працюватимуть у п’ятьох містах Вінницької області:

  • Вінниця;
  • Гайсин;
  • Жмеринка;
  • Могилів-Подільський;
  • Тульчин.

Попередньо визначено 18 закладів освіти, на базі яких будуть створені тимчасові екзаменаційні центри. Основна сесія національного мультипредметного тестування буде проведена з 18 липня до 10 серпня.

Також передбачено проведення додаткової (з 16 до 20 серпня) та спеціальної (з 12 до 16 вересня) сесій для вступників, які через певні причини не змогли взяти участь в основній.

Екзаменаційні центри будуть створені у багатьох країнах Європи - заплановано близько 20. Абітурієнти, які були вимушені покинути Україну через воєнні дії, зможуть скласти Національний мультипредметний тест у тій країні, де вони на той момент перебуватимуть.

Джерело