VT Wedding - шаблон joomla Mp3
Mobile menu

Відеокамера в класі. Реальна користь

Відеокамера в класі. Допомога у навчанні та безпека в закладі.

Актуальне для багатьох питання: «Чи встановлювати у школі відеокамери?» Розберемо доцільність, законність і нюанси відеозапису в закладах освіти. Зрозуміти це допоможе досвід країн, в яких відеоспостереження практикують не один рік, і чинне законодавство України.

kamera v klas

Навіщо потрібна відеокамера в класі?

Маючи у класі відеокамеру, можна проводити пряму трансляцію уроку й завдяки цьому долучити до заняття учнів, які відсутні у школі через поважні причини. Онлайн трансляція уроку – це можливість активно взаємодіяти з учнями і під час змішаного чи дистанційного навчання. А запис уроку вчитель може надіслати учням для закріплення матеріалу. Таким чином, навчальний процес не буде перериватися, відсутні на уроці школярі зможуть отримати ту ж інформацію, що і їхні однокласники. Відповідно, прогалин у знаннях буде менше.

Відеокамера в класі – сучасна допомога в навчальному процесі

Явна перевага наявності відеозапису – це можливість проаналізувати урок. Самоаналіз буде доречний як при вивченні нових тем, так і при перевірці рівня знань учнів. Переглянувши відео, вчитель може краще оцінити ефективність використаних методів і засобів навчання. Це дасть змогу наступного разу застосовувати більш вдалі підходи та відсіяти ті, які дали незначний результат.

Відеокамера у класі стане в пригоді всім перспективним вчителям, зокрема, і для підвищення кваліфікаційної категорії. Адже складно щоразу імітувати сумлінну роботу на уроці. Тож відеозапис якісних уроків і високий рівень знань учнів можуть стати вагомою причиною для чергової кар’єрної сходинки.

Відеозапис уроку – зручний інструмент для підвищення ефективності освіти

Записи уроків, зроблені відеокамерою, допоможуть учням більш ґрунтовно опанувати навчальний матеріал. Найперше йдеться про школярів, які пропустили заняття через стан здоров’я. Проте й для дітей, які брали активну участь у навчальному процесі, такі записи теж будуть не зайвими. Не секрет, що всі ми по-різному засвоюємо нові знання: хто швидше, хто повільніше. Відповідно, учні, які потребуватимуть повторити тему, зможуть переглянути урок у зручний для себе час і з комфортною швидкістю. Запис дає змогу пропускати ті частини уроку, що одразу були зрозумілими, та зосередитися на складних моментах.

Запис учнівських доповідей дає учням можливість аналізувати свої виступи. Хоча присутній ризик, що невдалі доповіді однокласників можуть піддаватися глузуванню з боку однолітків. Тому варто унеможливити завантаження записів уроків, залишаючи учням лише опцію перегляду онлайн. А також заздалегідь узгодити, до яких саме матеріалів діти матимуть доступ: записи всіх уроків або лише тих, де вчитель пояснює навчальний матеріал.

Детальніше