VT Wedding - шаблон joomla Mp3
Mobile menu

Дописуємо «Вікіпедію»: конкурс для освітян

Конкурс статей «Вікіпедія для школи» розпочався 20 жовтня і триватиме до 20 грудня 2020 року. У цей час вчителі (а також ті, хто раніше мав досвід роботи у школі або хоча б педагогічну освіту) мають змогу допомогти стати якіснішою та цікавішою найбільшій онлайн-енциклопедії українською мовою «Вікіпедія для школи». Можна створити нові або поліпшити статті на теми, які вивчають за шкільною програмою.

Цього року можна працювати за 11 предметами: українська моваукраїнська літератураанглійська мова, зарубіжна літератураісторія Українивсесвітня історіягеографіяінформатикаматематикафізикамистецтво. Переможці, яких обере поважне журі, отримають призи та дипломи. Нагородження орієнтовно планують на березень 2021 року.

На думку членкині правління ГО «Вікімедіа Україна» Наталії Ластовець, в умовах дистанційного навчання особливо цінно, якщо з учнями діляться знаннями вчителі не лише зі своєї школи, а й з усієї України, якщо в них є джерело надійних та актуальних знань.

Статті мають відповідати правилам Вікіпедії (базуватися на авторитетних джерелах, не містити дослівно скопійованих частин публікацій, бути академічними, дотримуватися нейтральної точки зору тощо).

Учасники мають зареєструватися у Вікіпедії. Заповнити анкету для участі в конкурсі. Детальна інформація тут.

1300px Вікіпедія для школи 03 cropped