VT Wedding - шаблон joomla Mp3
Mobile menu

Учительська (не) конференція Магістральний mini EdCamp Vinnytsya 2020 "Безпечне середовище закладу освіти"


         27 серпня 2020 року на базі КЗ «СЗШ І-ІІІ ст. №26 Вінницької міської ради» було проведено учительську (не) конференцію mini EdCamp Vinnytsya 2020  "Безпечне середовище закладу освіти".

Організаторами події виступили Сергій Пойда (КВНЗ «Вінницька академія неперервної освіти», Наталя Фасоля (КЗ «СЗШ І-ІІІ ст. №26 Вінницької міської ради»), Іван Стромило (приватна гімназія «Дельфін») та Микола Заболотний (Лучинецька СЗШ І-ІІІ ст. Муровано-Куриловецького району).

Робота над магістральним mini EdCamp Vinnytsya 2020 розпочалась у вересні 2019 року із розробки стратегії проведення події, розподілу напрямків діяльності, виготовлення банерів, підготовки фотозон тощо. Паралельно із цим були проведені консультації щодо отримання попередньої згоди на участь спікерів експертів не конференції.

У січні-лютому 2020 року було організовано реєстрацію учасників. Наприкінці лютого 2020 року реєстраційну форму було закрито і координаторами проведено інтерв'ю з кожним педагогом, який зареєструвався. Під час інтерв'ю використовувались методичні матеріали, надані EdCamp Україна.

На основі інтерв'ю було відібрано до участі 120 учасників з 279 зареєстрованих осіб. Проте, у зв'язку з оголошення карантину, дату проведення (не) конференції було двічі перенесено і вирішено проводити у онлайн форматі. У зв'язку із перенесення, частина спікерів не змогли взяти участь і були запрошені інші їм на заміну.

З метою технічного забезпечення проведення події було створено сайт https://stromylo.net/miniedcamp2020, на якому розміщувались всі необхідні інформаційні повідомлення. Також для інформування спільноти відповідального вчительства було створено на Facebook сторінку https://www.facebook.com/miniEdCampVinnytsia2020. На цій сторінці розміщувались всі інформаційні повідомлення, фото та відео, публікувались анонси сесій та спікерів.

У підготовці до проведення події брали участь керівництво КЗ «Загальноосвітня школа І-ІІІ ст. №26 Вінницької міської ради», волонтери з числа педагогів та учнівства школи, а також відеооператор Тарас Пилипчук.

(Не) конференція розпочалась о 10.00, відповідно до таймінгу події. Перед учасниками та учасницями виступили учні та учениці школи №26 м.Вінниці із вокально-хореографічним номером. Потім учасників та учасниць привітала команда EdCamp Україна. Координатори події вітали з різних місць – Микола Заболотний із села Лучинець Муровано-Куриловецького району Вінницької області, Сергій Пойда із площі Гагаріна м.Вінниці, а Наталя Фасоля та Іван Стромило – із школи №26 м.Вінниця.

Після цього Наталя Фасоля розповіла про історію руху EdCamp, навела статистику проведення цієї події, познайомила із організаторами та спонсорами, а також повідомила про правила проведення вчительської (не)конференції. Іван Стромило познайомив учасників та учасниць із особливостями проведення події, сторінкою проведення (не) конференції, а також розповів про те як відвідати ту чи іншу кімнату події, а також як відвідати YouTube трансляцію.

До школи на подію завітали спікери: Олег Пустовойт, Марина Шулькевич, Олександра Рекало та Олена Вотякова, яким для роботи було забезпечено окремі кімнати, з яких вони і проводили свої сесії, зберігаючи соціальну дистанцію.

О 10.40 розпочались експертні сесії одразу у п’яти онлайн-кімнатах. Спікерами були Наталія Пашковська, Олена Остапенко, Світлана Стельмах, Юрій Пасіхов та Олег Пустовойт. Підтримку кімнат здійснювали координатори та волонтери.

Об 11.30, після завершення першої експертної сесії, учні та учениці 26-ї школи танцювали для учасників та учасниць запальну Зумбу, яку підхопили координатори та волонтери. Впевнені, що разом із ними танцювали і учасники та учасниці події. Під час перерви до першої кімнати завітав також натхненник руху EdCamp Україна Олександр Елькін із вітальним словом.

Об 11.45 розпочали свою спеціальну сесію від EdCamp Україна Ірина Прибінська та Олександр Думишинець, темою якої були ЦСР, PISA, СЕЕН та як вони допомагають реалізувати реформу Нової української школи.

Після обідньої перерви, о 14.00, розпочалась друга експертна паралель, учасниками якої були Олена Тищенко, Олександра Рекало, Марина Шулькевич, Іван Верещака та Аліна Твердохліб. У команді «Життєвого капіталу» відбулась заміна: замість Іннеси Беспалко вела сесію Ольга Ігнатьєва.

Третя експертна сесія розпочалась о 14.50. Експертами у цій паралелі виступали Оксана Харченко, Наталія Гущина, Олена Вотякова та Владсилав Сірик. У п’ятій кімнаті спілкувався із нами «таємний гість» - лідер гурту «ТІК» Віктор Бронюк.

Відповідно до правил проведення (не) конференції, кожен її учасник може стати спікером. Оскільки подія відбувалась онлайн і її учасникам було досить не зручно проводити спідгікінг, координатори уважно переглянули всі анкети реєстрації та обрали серед них ті, які містили пропозиції виступити перед учасниками та учасницями. Таких було 5 осіб і їм заздалегідь запропонували виступити перед педагогами. Серед них були Катерина Кирилюк, Наталія Осадчук, Софія Сотникова, Ольга Кулініч та Валентина Воронецька. Розпочалась учительська сесія о 15.50 та завершилась о 16.20

О 16.20 координатори та координаторки учительської (не) конференції EdCamp Vinnytsya 2020  "Безпечне середовище закладу освіти", привітали учасників та учасниць з успішним завершенням події, побажали їм успіхів у новому навчальному році та нагадали про правила отримання сертифікатів.

Перша кімната події залишилась відкритою і у ній було організоване неформальне спілкування.

Світлини на згадку про подію:

https://photos.app.goo.gl/WZSd6aNSrRGrGnLL9

Відео спікерів та спікерок можна переглянути за посиланням:

https://stromylo.net/edcamp-programs

НУШ про подію: https://nus.org.ua/articles/pro-mediagramotnist-buling-i-bezpechnu-povedinku-yak-vidbuvsya-vinnytskyj-onlajn-mini-edcamp/