VT Wedding - шаблон joomla Mp3
Mobile menu

Статті

Курси підвищення кваліфікації вихователів ДНЗ (26.06. 2017 р.-07.07. 2017 р.) та вчителів музичного мистецтва (26.07. 2017-7.07.2017 р.)

З 26.06. 2017 р. по 07.07. 2017 р. проходили курси підвищення кваліфікації вихователів ДНЗ.
Викладачі кафедри психолого-педагогічної освіти та соціальних наук розробляють інформаційні повідомлення, лекційні, практичні курси з актуальних питань. Зокрема, цього разу вихователі дитячих навчальних закладів працювали над тематикою "Дошкільна освіта в інноваційному вимірі: ТРВЗ  - педагогіка в ДНЗ" (ТРВЗ - теорія розвитку винахідницьких завдань).
IMG 8461
Кандидат психологічних наук, доцент кафедри  психолого-педагогічної освіти та соціальних наук Легун О.М. пояснює психологічні особливості динаміки розвитку дитячого малюнку:
IMG 8468
IMG 8469
"Незалежно від того, як співвідноситься малюнок дитини з мистецтвом дорослих, він має безпосереднє відношення до побудови, визрівання дитячої умоглядної картини світу, тобто малюнок узагальнює досягнуте дитячим розумом розуміння устрою світу, характерне для конкретної вікової категорії. При цьому малювання - це свого роду емоційне розвантаження: з резервуара пам'яті викидається накопичене, і перш за все те, що цей резервуар переповнює на даний момент, є емоційно значущим і особливо турбує внутрішнє відчуття".
IMG 8464
Загалом курси підвищення кваліфікації пройшли 47 слухачів.
Методист відділу дошкільної освіти Колосінська Г.І., 
доцент кафедри психолого-педагогічної освіти та соціальних 
наук, канд. псих. наук Легун О.М.
З 26.07. 2017 по 7.07.2017 року проходили курси підвищення кваліфікації вчителів музичного мистецтва.
Традиційно, саме ця категорія слухачів готує колективний творчий проект, та захищає його.
Цього року для творчого проекту слухачі обрали тему: "Купальська пісня".
Курсанти відповідально та серйозно поставились до підготовки концертної програми:
IMG 8420
IMG 8412
IMG 8415
З глибини віків прийшло до нас Купало — свято літнього сонцестояння, свято тепла, молодості та кохання, яке відзначається 6-7 липня. У колі річних свят Купало — одне з найголовніших. За народним повір'ям, у цей день відбуваються різні дива: трави і квіти набувають магічної сили, земля відкриває свої скарби, сонечко спускається з неба, щоб викупатись у річці, а опівночі вогнистим цвітом розквітає папороть — хто знайде той цвіт, той здобуде багатство і здоров'я.
IMG 8414
IMG 8422
IMG 8424
Ой на Івана, ой на Купала
Яскраве багаття на щастя палало.
Тепло дарувало родимій землі,
Щоб щедрий врожай був на дружнім стеблі,
Щоб хліба і до хліба, тепло до тепла.
Щоб кожна сім'я у достатку жила, 
Щоб шлях осявали яскраві вогні,
Теплом зігрівали щедроти землі.
IMG 8428
IMG 8433
IMG 8453
Купальська ніч - чарівна ніч. У цю пору ходить щасті людське по землі. РОса й вода цієї ночі набирають чарівних властивостей. Зілля, квіти стають цілющими. У цю ніч можуть знайти квітку щастя, яку шукають віками. 
Кажуть, що вона ніколи не цвіте. Лише у ніч на Івана Купала папороть викидає на коротку мить вогненну квітку. Той, кому вдасться зірвати її, отримає чарівну силу, яка дає змогу знаходити заховані скарби, дізнаватись про долю людей, зцілювати хворих, розуміти мову птахів.
IMG 8419
Курси підвищення кваліфікації проходило 20 осіб.
Керівник курсів: завідувач відділу культури і мистецтв КВНЗ ВАНО Федун С.І., куратор доцент кафедри психолого-педагогічної освіти та соціальних наук, канд.псих. наук Легун О.М.